Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Затримано афериста, який обдурив десятки чиновників і підприємців

8 червня 2011, 17:43
Дата ефіру/події: Середа, 8 червня 17:43

Називався працівником Адміністрації Президента й виманював у людей гроші. Діяв на Львівщині, Івано-Франківщині та в Чернівецькій області. Спіймався, коли попросив наборг кілька тисяч гривень у місцевих можновладців.

Шахрай, що називався працівником Адміністрації Президента, вдало копіював голос.

Роман Лизак, заступник керівника відділу прокуратури Івано-Франківської області:

- Навіть рідна сестра до останнього моменту вірила, знала, що він працює в Києві в уряді.

Високого гостя радо і щедро вітали, бо він обіцяв владнати будь-яку проблему. За це просив сувеніри для улещання спонсорів. Місцеві чиновники винаймали йому дорогі номери в готелях і власним коштом годували. Обіцянки були не менш щедрими: кому - церкву, кому - високу посаду і статус.

Петро Кермощук, колишній голова Верховинської РДА:

- Він мені дзвонить і каже, що є питання, зараз ми шукаємо представників, щоби такі люди заслужені, які працювали у владі, йшли дальше працювати. Нам там треба на Тернопільщині заступник голови ОДА, на Львівщині.

Та одного разу аферист "спіймався". На дивному, як на такого високого гостя, що обіцяв золоті гори, проханні. Попросив наборг півтори тисячі доларів. Підозри підтвердилися, коли шахрая затримали.

Роман Лизак, заступник керівника відділу прокуратури Івано-Франківської області:

- При затриманні тепер уже засуджений представлявся полковником, співробітником служби зовнішньої розвідки СБУ Закарпатської області, при цьому пред'являв посвідчення фонду ветеранів зовнішньої розвідки, підроблене, як виявилося в ході слідства.

Слід шахрая відшукали ще у 2006 році. Відтоді в його тенетах опинилися десятки посадовців і підприємців трьох західних областей. Покарання спритникові вже призначили - півтора року обмеження волі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.