Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці школярі зняли знущання над ровесником на мобільний телефон

13 грудня 2011, 14:14
Дата ефіру/події: Вівторок, 13 грудня 14:14

Жах у столичній школі. Просто на уроці троє десятикласників розіп'яли однолітка і взялися з нього знущатися. Жорстоке дійство підлітки зафільмували мобілкою та розповсюдили серед учнів. Фрагменти цього відео - в нашому наступному сюжеті.

Пані Галина вже майже місяць не засинає без заспокійливих таблеток. Душевну рівновагу жінка втратила після спілкування з давньою подругою.

Галина Підгайна, мешканка м. Києва:

- Вона мені сказала: "Ви бачили, Галю, що в школі робиться, і чим там займаються діти? Я недавно бачила жахливе відео, де наш Юра був у жахливій ролі. Над ним знущалися…"

Деталі події кількатижневої давнини мати дізналася вже від сина-десятикласника. Хлопчина спочатку відхрещувався, а потім заплакав і розповів, як усе було.

Юрій, постраждалий:

- Я прийшов на фізкультуру, увійшов у спортзал. Тут на мене ззаду несподівано накинувся Назар, Максим, Рома і ще один Назар, і почали прив’язувати скотчем. Після того, як прив’язали мене скетчем, почали бити по обличчю. Мені було неприємно і боляче.

Далі розіп'ятого на шведській стінці школяра взялися фільмвати камерою мобілки. Моторошне дійство відбувалося просто на уроці фізкультури. Вчителя тієї миті, чомусь, поблизу не було.

Юрій, постраждалий:

- Говорили, що я "криса", що так мені й треба. Вони хотіли, як вони сказали, мене опустити, бо вони круті, потім ходили по школі, скидували відео. Всім показували, перекидували друг другу.

Скандальне відео майже місяць гуляло школою. Розповісти батькам про те, що трапилося, хлопчина не наважувався. А коли шило таки вилізло з мішка, Юрко замкнувся в собі. Вже кілька днів він не хоче з'являтися в школі. Що ж насправді сталося у зразковій київській школі - журналісти "Свідка" вирішили довідатися від керівників закладу.

Працівниця школи:

- Я вибачаюся, але вона сказала, що у неї сьогодні сім уроків, всі уроки зайняті. Вона дуже зайнята, і не може вас прийнять. Директор сама персонально сказала, тому вибачте. Будь ласка…

Поспілкуватися нам вдалося лише наступного дня. На зустріч із журналістами до кабінету директорки прийшли й батьки постраждалого, й родичі інших фігурантів скандального відео, а також представники місцевої влади. Та розмови перед об'єктивом камери не вийшло. І шкільна адміністрація, й батьки юних нападників упевнені: скандал роздмухали навмисне, а історія не варта ламаної копійки. Мовляв, те, що сталося, - наївний дитячий жарт. Але так вважають не всі.

Тетяна Подольська, психолог:

- Данная ситуация опасна, и может иметь особенности, которые могут привести в дальнейшем к суициду или попыткам суицида у данного ребенка. Потому, что задето его самолюбие, получена агрессивная оценка со стороны группы сверстников, которые его унизили на глазах других сверстников.

Інна Гамалій, керівник відділу Дарницького РВ міліції м. Києва:

- За зверненням батька проведено дослідчу перевірку. Матеріали передані до Дарницької прокуратури, де й буде вирішене процесуальне рішення.

Якщо десятикласників визнають винними в знущанні з однолітка, проти них порушать кримінальну справу. Попри ніжний вік відповідальність на хлопців чекатиме зовсім не дитяча.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.