Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині жінка через неуважність стала жертвою квартирних шахраїв

12 січня 2012, 14:07
Дата ефіру/події: Четвер, 12 січня 14:07

Хотіла допомогти другові, а продала квартиру. До "Свідка" по пораду звернулася мешканка Київщини, котра через власну неуважність може лишитися на вулиці. Жінка підписала документи, які виявилися договором купівлі-продажу. Дізналася ж про це, коли до помешкання прийшли молодики й почали вимагати, аби вона його звільнила.

Раїса Вікторівна оглядає свою чотирикімнатну квартиру зі сльозами на очах. Іще рік тому жінці зробили тяжку операцію. Не знала, чи довго їй лишилося жити, тож переписала майно на доньку. Пенсіонерка й гадки не мала, чим це для неї обернеться. Тиждень тому до жінки подзвонили у двері. Коли відкрила, побачила на порозі чотирьох кремезних чоловіків.

Раїса Якуценко, мешканка с. Коржів:

- І сразу в хату заходять чотири чоловіка, амбали такі. Ну, і все, мені сразу сказали: "Ми вас викидаємо з квартири, тому що ця квартира продана". Я була в шоке: як продана, хто її мог продать?

Пенсіонерка одразу зателефонувала доньці Людмилі, й та розповіла, як прогавила квартиру. Півроку тому друг сім'ї поскаржився жінці на скруту. Мовляв, конче потрібні гроші, а дадуть їх лише під заставу квартири.

Людмила Конюх, мешканка с. Коржів:

- Він мені подзвонив і каже: я на твої документи беру кредіт. Я кажу: "Я кредіти ніякі не беру, тому що в мене не має за що платити. Мені ці проблеми не нада, тому що в мене там живе ще мама, я не хочу, щоб вона жила на вулиці". - "Там нічого страшного. Ти поїдеш, тільки поставиш підпис, через два місяці я поверну документи".

Знайомий таки вмовив жінку підписати папери. Згодом виявилося, що то була угода купівлі-продажу.

Людмила Конюх, мешканка с. Коржів:

- Я зайшла - вже були готові документи. Вони мені дали - я підписала, і всё. Я ще кажу нотаріусу: "Дайте документи, ви ж оформили". А нотаріус каже: "Документи будуть лежать тут. Він отдасть кошти - і тоді ви приїдете, заберете документи".

Та після підписання паперів друг сім'ї заборонив жінці комусь про все розповідати. Навіть погрожував, а потім просто зник. Виганяти з квартири бабусю прийшли його кредитори: саме на них було переоформлено помешкання. Незнайомці поставили ультиматум: або 27 тисяч доларів, або житло. Юристи ж радять жінці не погоджуватися на ці вимоги.

Іван Боднарук, юрист:

- Я би радив звернутися до правоохоронних органів держави - це може бути або міліція, або прокуратура. Друге - паралельно подати цивільний позив про визнання даного правочину недійсним. Даній громадянці потрібно доводити в суді свою необізнаність. Я думаю, що відбулася підтасовка документів, і, окрім того, неї могли впливати зовнішні чинники.

На думку правників, жінка має шанси відстояти своє майно, але їй доведеться поборотися. Фахівці зазначають: нині юридичні шахрайства дуже поширені. Відтак перед підписанням якихось паперів обов'язково порадьтеся з юристом.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Pleasing to find soenmoe who can think like that
Koyie 07.06.2013, 09:49 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.