Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Червонограді в будівлі недобудованої поліклініки за 10 років загинуло 17 підлітків

9 березня 2012, 02:59
Дата ефіру/події: П’ятниця, 9 березня 02:59

Безглуздо помирають і підлітки Червонограда. Якась таємнича сила буквально тягне їх до Колізею - так охрестили місцеві недобудовану поліклініку. Без вікон, дверей, стін, із відкритими шахтами ліфтів.  Молоді йдуть туди товариствами - випити, побалакати.  І дехто з них додому вже не повертається - за останні 10-ть років у Колізеї загинуло 17-ро дівчат і хлопців. Дехто з них був під впливом наркотиків та алкоголю. Тепер діти  самі просять владу міста перекрити доступ до недобудови.

Четверо юних "сталкерів" погодилися провести знімальну групу "Свідка" наймоторошнішим місцем Червонограда. Біля входу вінок і свічки - на згадку про всіх, хто тут загинув. Проте ритуальні речі не зупиняють молоді. Сходи без поручнів на висоті 15-ти метрів та кімнати без стін - на кожному кроці пастки. Проте, підліткам це лише додає адреналіну.

Ідуть четверо підлітків, хлопець говорить:

- Обережно, дивіться під ноги тут всюди розбите скло, шприци, голки.

Два тижні тому тут загинула подруга цих хлопців. П'ятнадцятирічна Марта за загадкових обставин випала з п'ятого поверху.

Ліда Бербелицька, подруга загиблої:

- Вона була, як я знаю, з одною подругою. Вона, по-моєму, наскільки я чула, вони почали сваритися, і та спотикнулася, і та впала. Марту знайшли трошечки далеко від цього місця.

Смерть Марти в Колізеї не перша.

Ліда Бербелицька, подруга загиблої:

- Два роки назад хлопчик 15 років, мій знайомий, впав на смерть. Ні, спочатку він зламав хребет. Його друзі почали тащити, і він загинув. В шахту ліфта.

Богдан Мікало, приятель загиблої:

- Загалом, ну, так, щоб приблизно сказати - ну, 17 людей - це десь від 2001 року було. Вони або самі падають, або їх вже находять мертвими. Переважно, сюди ходять віддихати, відпочивати, компаніями, там, випити-покурити.

Цю будівлю почали зводити на початку 90-х. Тут мала бути поліклініка. Згодом будівництво заморозили. Бетонна потвора стала дуже популярною серед підлітків. Тепер нажахана смертями однолітків молодь зібралася під стінами мерії з вимогою до чиновників якось унеможливити доступ до Колізею. Дівчат і хлопців підтримують батьки загиблих.

Світлана Чулкова, мати загиблої дівчини:

- Вірите, направду, від всього серця хочеться сказати хай на нашій доньці ця смерть буде остання, бо цей "Колізей" так званий в нас - це якесь сатанинське місце, яке приносить біль, горе. По тюрмам, наркоманія, алкоголізм. Це ненормально, це обов'язково треба з цим щось вирішувати.

Та міські урядники в цій ситуації безпорадні, кажуть: споруда є власністю Фонду держмайна. Тож не можуть навіть звести паркана навколо Колізею.

Степан Дмуховський, перший заступник міського голови м. Червонограда:

- Щоб та проблема зникла, потрібно займатися не тільки питанням встановлення паркану, огорожі, а вихованням наших дітей, і тоді буде набагато менше проблем. Ми повинні своїх дітей виховувати, щоб вони туда не ходили.

У львівському відділі Фонду держмайна теж не знають, що робити з довгобудом з "чорною" репутацією. Покупців немає, а на охорону споруди бракує коштів.

Орест Ковцун, заступник керівника Львівського регіонального відділу ФДМ:

- Восьмигодинна охорона з одним постом по цьому об'єкту, так скажімо, коштувала б державі приблизно 13 тисяч гривень в місяць.

Міліція теж не в змозі запобігти безглуздим смертям, адже прогулюватися занедбаними будівлями закон не забороняє.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Your post has moved the debate foawrrd. Thanks for sharing!
Anna 29.11.2012, 15:28 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.