Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Чернігові в житловому будинку стався вибух газу: двоє загиблих

28 березня 2012, 12:12
Дата ефіру/події: Середа, 28 березня 12:12

Вибух у житловому будинку прогримів у Чернігові: одна людина загинула одразу, ще одна - померла в лікарні. Ще троє мешканців дістали травм.

Ввечері мешканці цього чернігівського будинку відчули, як будівлю добряче струсонуло.

Ганна, мешканка м. Чернігова:

- Очень сильный хлопок - и сразу стекла посыпались, а у меня ребенок за компьютером возле окна сидел. Если бы не плотные шторы, я бы не знаю, что с девочкой было бы.

Данило тієї миті гуляв із собакою. Він теж почув вибух. Подумав, салют. Але потужна вибухова хвиля відкинула його разом із песиком на кілька метрів убік. Коли підвівся, рушив на звук. Побачене шокувало.

Данило Жигарьов, мешканець м. Чернігова:

- Смотрю - балконов нет, все стекла выломанные, машины все сигналить начали, люди все выбегают - кто в чем - голые, в носках, босиком.

На місце пригоди одразу почали з'їжджатися оперативні служби. Спершу знайшли чотирьох поранених. Трьох, серед яких - дитина, ушпиталили з травмами середньої тяжкості. А один чоловік увесь обгорів - крім потилиці та п'ят.

Анатолій Бабенко, завідувач відділу чернігівської обласної лікарні:

- В тяжелом состоянии, с ожогами 98% тела, плюс - ожег дыхательных путей. Прогноз плохой.

Прогноз справдився - за кілька годин чоловік помер. Він був господарем квартири на першому поверсі, в якій, припускають, стався витік газу. Це й називають попередньою причиною масштабного лиха, адже жодних вибухових пристроїв у зруйнованих під'їздах не знайшли. Підтверджують версію МНСівців і останні слова загиблого.

Володимир Муха, керівник УМНС у Чернігівській області:

- Сказав, що я, дійсно, хотів закурити, і пройшов вибух газу. Але ж до цього, зі слів мешканців сусідів, жінка проходила додому, котрий хазяїн. Він закрився, жінку не пускав, і по нашим попереднім даним був газ, може він напустив газ спеціально.

Мешканці будинку підтверджують: родина ця була проблемна. Поселилися нещодавно, а напередодні лиха добряче сварилися.

Данило Жигарьов, мешканець м. Чернігова:

- Не совсем адекватные, постоянно алкоголь употребляли. Вот вчера шли мы с папой - они там что-то ругались, фестивалили.

Унаслідок вибуху вщент зруйновано три квартири. Серед завалів знайшли ще тіло сорока чотирирічної жінки. Її просто причавило уламками.

Олександр Михайлик, керівник УМВС України у Чернігівській області:

- Порушена кримінальна справа по статті 194 ч.2 ККУ - навмисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху, чи іншим небезпечним способом.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- В під'їзди, які постраждали від вибуху, нині пускають тільки мешканців, щоб вони могли забрати свої речі. Тут ніхто не житиме, адже в квартирах немає ані води, ані світла, тим більше, газу. Триватиме це, принаймні, до з'ясування усіх обставин трагедії.

Головним, наразі, є наступне питання: чи зможе пошкоджений будинок стати знову придатним для життя.

Володимир Муха, керівник УМНС в Чернігівській області:

- Два під'їзди повністю відселені, і там люди не будуть проживать, поки не буде висновків комісії: чи відбудують, чи знесуть цю будівлю.

Чотири вцілілі під'їзди чекатимуть на висновки експертів у звичному режимі: людей не відселяли, їм налагодили комунальні зручності. Тим часом, у дев'яти навколишніх будинках комунальники ремонтують повибивані вікна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Какой газ?Это пластит рванул,который занёс вечером житель этого же района с 42го дома Плеханов Денис Валерьевич вместе со своим подельником Владиславом Плисом!
Абрэк 15.07.2021, 13:00 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.