Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 23 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині затримали вантажівку з контрабандою

29 січня 2013, 10:07
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 січня 10:07

Справжній екшн на українсько-білоруському кордоні. Серед білого дня проскочити його поза пунктом перепуску намагалися двоє селян. І не пішки, а потужною технікою, нашпигованою контрабандним товаром. Зиск від його реалізації мав бути неабиякий, адже краму чоловіки везли щонайменше на 300 тисяч гривень. Коли до омріяної території залишалося менше кілометра, спритників затримали.

Надворі мінус 20. Та ласим до легкої наживи людям це лише на руку. Зазвичай незаконно потрапити за кордон лиходії намагаються саме тоді, коли погода вередує. Так було й цього разу. Уникали тих, у кого зміна на "зеленці" вісім годин, жителі волинського села Мельників. Вони найняли вантажівку, по зав'язку наповнили її  клунками по 20-25 кілограмів кожен і рушили на заробітки. Та ось халепа: коли до Білорусі було близесенько, іх затисли прикордонники.

Олександр Пелешок, в.о. керівника відділу прикордонної служби Піща:

- Спостерігали слід автомобіля ГАЗ-66. По перевірці даного сліду, спостерігали рух автомобіля у бік кордону. Коли порушники побачили прикордонний наряд, автомобіль розвернувся і намагався втекти у бік населеного пункту Мельники. Далі була затримка транспортного засобу.

Операція зі знешкодження контрабандистів тривала менше хвилини. Далі - кайданки на руки та до службового автомобіля. Відповідати на будь-які запитання вартових кордону зловмисники відмовилися. Коли люди в уніформі перевірили вантаж - дивом здивувалися. До сябрів прямував крам завважки у тону. 

Олександр Пелешок, в.о. керівника відділу прикордонної служби Піща:

- Вони намагалися на автомобілі без номерних знаків переправити 39 мішків товару. Стало відомо, що там знаходився одяг жіночий.

Чи вперше грішать так волиняни, слідчі з'ясовують. І хоча стаття "контрабанда" декриміналізована, за свій вчинок вони таки відповідатимуть.

Олег Личковський, прес-офіцер Луцького прикордонного загону:

- У правопорушників взагалі були відсутні документи, які посвідчують особу, та документи на транспортний засіб. Наразі складено документи про адмінпорушення: за спробу незаконного перетину державного кордону, за порушення прикордонного режиму та за злісну непокору прикордонному наряду. Всі матеріали передані до суду, який і визначить міру покарання.

Їх карають, але до свого незаконного промислу мешканці поліських територій беруться знову і знову. Кажуть, через тотальне безгрошів'я. Ризикуючи власною репутацією та наражаючись на судову тяганину, провідники за символічну плату водять таємними стежками контрабандистів чи самі носять до Білорусі цигарки й горілку. І хоча з десятьох дев'ятьох ловлять, кидати бізнес по-волинському наміру не мають.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.