Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині адвокат ошукав літню жінку

6 лютого 2013, 23:10
Дата ефіру/події: Середа, 6 лютого 23:10

Вже другий рік пенсіонерка з Київщини намагається притягти до відповідальності свого колишнього адвоката. Ані судові рішення, ані заклики до людяності не допомагають старенькій повернути видурені нечесним юристом гроші.

Галина Йосипівна в розпачі. Два роки тому за крадіжку мали судити її єдиного сина. Саме тоді, каже, й зустрівся їй відомий у окрузі адвокат. За кругленьку суму зелених юрист пообіцяв визволити непутящого.

Галина Йосипівна, мешканка с. Личанки:

- Каже, 15 тисяч. А я кажу - нема в мене таких грошей. А п'ять, кажу, є. - Давайте хоч п'ять. Кажу, давай поїдем до нотаруса та завіримо. А він каже - який нотарус? Я ж хочу дать прокурору і судді ці гроші...

Щаслива бабуня оббігала всіх родичів і таки нашкребла потрібну суму. Адвокат узяв гроші, на клаптикові паперу надряпав розписку і зник.

Галина Йосипівна, мешканка с. Личанки:

- Іду я на суд. А суддя каже - де ваший адвокат? Кажу, должен прийти. Та й не було. Кажуть, у Барвінку п'янствував у Боярці.

Бабусиного сина засудили на п'ять років позбавлення волі. Після оголошення вироку пенсіонерка подалася шукати захисника.

Галина Йосипівна, мешканка с. Личанки:

- Бачу, він стоїть своєю машиною, Курносов цей. Я до нього йти, а він на мене машиною давай їхать. Я отако руками об машину б'ю. Він вискочив. Та чого ти, каже, сука, за мною ходиш. Тоді мені дулю - отак я тобі оддам гроші.

Ошелешена бабця подала на кривдника до суду. І Феміда одразу ж стала на її бік. Недбалого адвоката позбавили ліцензії і зобов'язали  віддати видурені гроші. Та не так сталося, як гадалося.

- Пане Олексію, вийдіть до нас на хвилиночку!

- Я отдихаю. После ночной смени  А хто там?

- Це телебачення, програма Свідок.

- Та пашлі ви.

Саме так вже другий рік закінчується спілкування старенької з її колишнім адвокатом. Державні ж виконавці рішення суду реалізовувати не поспішають, журналістам нічого не пояснюють. А хапкий чоловік і вусом не веде.

- Сосед как сосед.

- А чим він займається, ви знаєте?

- Нет. Сім'я в нього. Девочка учится в медицинском коледже, жінка хороша така.

Зі слів фахівців, бабуня постраждала через власну необізнаність.

Іван Боднарук, правознавець:

- Якщо адвокат при першій же зустрічі обіцяє вам 100% і гарантує певний результат - це, можливо, аферист. Гарантувати сьогодні при нашому законодавстві не можна нікому нічого. Цій бабусі потрібно заручитися справжнім нормальним юристом чи адвокатом, який справді допоможе накласти арешт на його майно через нотаріальний напис, через суд. Можливо, навіть порушити кримінальну справу по даному факту, оскільки є всі підстави шахрайства.

Юристи упевнені - недбалим судовим виконавцям теж можна дати раду. Виконати свій професійний обов'язок їм допоможе бабусин позов до Вищого адміністративного суду.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.