Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі шукають винного у смерті вихованця інтернату

20 лютого 2013, 00:18
Дата ефіру/події: Середа, 20 лютого 00:18

Недбальство чи помилка медиків. В Одесі розслідують загадкову загибель 12-річного Михайла Нікітина. Вихованець школи соціальної реабілітації селища Фонтанки помер від сепсису в лікарні. Звідки взялося страшне зараження і хто винен - з'ясовує прокуратура.

Дванадцятирічного вихованця Фонтанської школи соціальної реабілітації поховали на початку лютого. За кілька днів до смерті він мав вигляд цілком здорової дитини. Єдине - десь забив ногу.

Микола Рад, хірург Фонтанської амбулаторії:

- Там был выраженый отек. Я сказал - езжайте в больницу, делайте рентген.

Хлопця доправили до найближчого закладу - 2-ї дитячої поліклініки міста Одеси. Тут просвітили, загіпсували та відпустили назад до школи.

В'ячеслав Баранов, директор Фонтанської школи соціальної реабілітації:

- Определили растяжение святок и наложили гипс, и освободили от физкультуры. Но поскольку гипс - положили в санчать и он круглосуточно находился под наблюдением санчасти.

Світлана Віргун, медична сестра Фонтанської школи соціальної реабілітації:

- Ребенок никаких жалоб не предъявлял, температура у него была стабильная - 36,6, давление 100 на 70. Ребенок играл в пазлы, кушал, пил, отдыхал.

Зле стало наступного дня.

В'ячеслав Баранов, директор Фонтанської школи соціальної реабілітації:

- Под утро первого февраля медсестра обратила внимание, что у него меняется цвет лица - начинает желтеть. И сразу ребенок стал вялый. Приняли решение отвезти его в поликлинику. Опять же нашу, Фонтанскую.

Михайла привезли до місцевої лікарні, звідти - до обласної. Пацієнта одразу поклали до реанімації, але запізно. Через кілька годин хлопець помер. За неперевіреною інформацією, вбив його сепсис. Хто винен у цьому - тепер можуть сказати лише судмедексперти.

Олег Власюк, керівник управління прокуратури Одеської області:

- Досудовим слідчим призначені судово-медичні експертизи. Вилучена вся медична документація у цих всіх медичних закладах і службове розслідування, наскільки нам відомо, проводиться управлінням охорони здоров'я.

В обласному управлінні охорони здоров'я ситуації категорично не коментують - посилаються на прокуратуру. Отже їй і доводити, хто саме з дорослих: чи то працівники школи, чи то лікарі винні у смерті підлітка.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.