Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Квартирна афера ледь не довела жінку до самоспалення

21 березня 2013, 12:15
Дата ефіру/події: Четвер, 21 березня 12:15

Харків'янка ледь не влаштувала самоспалення біля суду, де слухають справу шахрая, який позбавив жінку квартири. Загалом від афериста постраждали сотні містян, але на розгляд Феміди передано матеріяли тільки двох проваджень. Щоразу ошукані люди виходять на пікет з акцією, як вони самі її називають, народного гніву. Вимагають покарати кривдника й відшкодувати втрачене.

До суду Лідія Савела прийшла з каністрою бензину. Позбавлена житла, доведена до відчаю, жінка готова спалити себе.

- Скажу о нас. А у нас только в Харькове 500 потерпевших. Это только 500 семей. А в каждой семье старики и дети. Люди обращаются в милицию, а милиция не помогает. Не прокуратура, ни милиция, ни тем более суд. 

Марія Гостюченко - одна з постраждалих. На операцію матері жінка позичила три з половиною тисячі єврів. За угодою, за рік сума зростала до восьми тисяч.

Марія Гостюніна, постраждала:

- Она упала с крыши, и ей нужна была тяжелая операция. Или человек останется без ноги - гангрена пошла, или тяжелая операция. Денег у нас не было. В банках мы взять не могли, потому что тогда были кризисы. Это был 2009 год. По объявлению нашли такого, который мог дать деньги. Мы согласились на его условия: 3,5 тысячи евро он дал, 8 мы должны были отдать. 

Коли настав час повертати борг - кредитор зник. А через кілька місяців будинок, де мешкала Марія з матір'ю й маленькою дочкою, продали як заставне майно.

Марія Гостюніна, постраждала:

- Мы остались без ничего. Через полгода пришла нам бумага из суда - на выселение. 
Пришла домой, а в доме уже исполнительная служба: вещей мне не отдали, документов - никаких. Я осталась бомжом на улице.

Адвокат підсудного спростовує звинувачення в шахрайстві. Каже: люди погоджувалися на такі умови й добровільно підписували угоди, тому - все законно.

Олег Поліщук, адвокат підсудного:

- Люди, когда брали деньги, подписывали нотариальные договора. А когда они заключали договора комиссии, которые предусматривали продажу их квартир, в случае невозврата долга, они тоже подписывали договор, договор нотариальный. Все это прекрасно видели. И когда они деньги не вернули, квартира была продана, а люди возмущаются: вот, мы - потерпевшие, Антон - мошенник. 

Пік діяльності фінансиста припав на 2008-2009 роки. Коли, через кризу, банки тимчасово зупинили програми споживчого кредитування, Антон Подвезько роздавав гроші наборг. Люди, котрі потрапили у скруту, охоче підписували папери, які їм пропонували. Тільки потім з'ясовували, що то угоди купівлі-продажу квартир. Розрахуватися з позикодавцем ошукані не могли - він відверто уникав зустрічей.

Олег Поліщук, адвокат підсудного:

- Они деньги не вернули - конечно, потеряли квартиры. Вот этим недовольны, потому что люди потеряли квартиры. Они не думали, что если брать деньги - их нужно возвращать, что они могут потерять залоговое имущество. 

Бізнес давав шалені прибутки. В міліції підтверджують: ошуканих у Харкові сотні.

Олександр Прядко, слідчий ГУ МВС України в Харківській області:

- В ходе досудебного следствия было установлено, что на Подвезько, на членов его семьи, а также его доверенных лиц только по городу Харькову зарегистрировано более сотни объектов недвижимости. И жилые, и нежилые помещения, и это только по Харькову. А есть еще Харьковская область, есть еще другие области, Киев.

Сам Антон Подвезько вже майже два роки за ґратами. З сотень епізодів шахрайств, де фігурує його прізвище, слідству вдалося довести тільки два. Звинуваченому дали шість з половиною років. Цей вирок він нині оскаржує в апеляційному суді.

Олександр Прядко, слідчий ГУ МВС України в Харківській області:

- Тактика защиты была построена на безусловном отрицании любой причастности, любой виновности и максимальном противодействии всему ходу расследования.

Тільки доведених в суді епізодах: прибутків на шість мільйонів гривень - кажуть у міліції. Справжній же обіг ділка був у сотні разів більший. Та сам він називає себе некорисливою людиною, яка просто хотіла допомогти тим, хто потрапив в скруту.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Следователь СУ ГУМВД Украины в Харьковской области Прядко А.А. занимается фальсификацией уголовных дел(дело Подвезько; дело о пожаре на ХЮФ 08.01.14) , организацией политических репрессий по заказу старой воровской власти в сфабрикованном уголовном деле в отношении председателя Харьковского гор.комитета ветеранов Чернобыля.Исполняя волю криминальных бизнесменов и ссылаясь на приказ начальства, Прядко А.А. вместе с подельником из областной прокуратуры Омаровым А.А. состряпали фальшивое уголовное дело и добились большого тюремного срока невиновному рабочему ХЮФ. Видео на You Tube-Виновники пожара на "Хартроне" получили 6 лет тюрьмы. За свои преступления Прядко А.А. не только не понёс уголовное наказание, но после переаттестации стал трудиться полицейским.
Этой тетке бензин не нужен. Я ее знаю - она тупа, как дерево. А древесина и так хорошо горит :)

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.