Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Суддя переслідує інтернет-видання за справедливі коментарі

29 березня 2013, 23:43
Дата ефіру/події: П’ятниця, 29 березня 23:43

Скандал через коментар в інтернеті. Суддя Вищого господарського суду звернулася до міліції з заявою, що їй у мережі нібито погрожують невідомі. Зокрема, приводом стало фото, на якому зображено автомобіль жінки, припаркований просто посеред двору і коментарі користувачів під ним. Правоохоронці ж зреагували швидко і вимагають тепер від інтернет- видання, де був розміщений знімок, ip-адреси користувачів.

Червоноармійська, 72. На подвір'ї цього будинку зазвичай паркує свого автомобіля суддя вищого господарського суду - Жанна Бернацька. Її чорного Порше Каєна мешканці добре знають. Люди чули, як зі служителькою Феміди через неправильне паркування сварилися сусіди. Втім, говорити перед камерою люди не надто хочуть.

- Мені, чесно, всьо равно, як він паркується, мені особисто він не заважав ніколи.

- А ви знаєте, хто їм їздить?

- Знаємо, чули, вона тут бігає часто.

Надія, двірничка:

- А були у неї якісь сварки з мешканцями?

- Були, тут шось завелося із-зі машини, все із-за машин, проєзд і тому подібне.

Комусь із людей терпець, вочевидь, урвався - на сторінці одного з інтернет-видань виклали фото суддівського позашляховика, припаркованого посеред виїзду з двору. Опублікований знімок гнівно прокоментували користувачі. Жанна Бернацька, схоже, публікацію також бачила. Адже одразу звернулася із заявою до міліції. Як паркується суддя, правоохоронці з'ясовувати не стали, натомість подалися вилучати сервери інтернет-видання. Вимагали навіть ip-адреси користувачів - тих, що коментували скандальне фото. 

Юлія Мусташ, помічник керівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- Занесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 177 кримінального кодексу, це погроза або насильство на адресу судді. Слідчим суддею Голосіївського району була винесена ухвала про тимчасовий доступ до речей і документів та надано дозвіл слідчим про дозвіл до серверу.

Тепер активно розшукують користувача, що виклав фото.

Юлія Мусташ, помічник керівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- Незалежно від того, це суддя чи проста людина, якщо є погроза життю, є певні наміри людини вчинити свій злий умисел, то ця людина може бути притягнута до кримінально. Невідомі особи через мережу інтернет розміщують коментарі з серйозними погрозами на її адресу.

Коментарів із погрозами життю судді в публікації про суддівську машину нам знайти не вдалося. Якщо, звісно, не вважати за кримінал гнівні дописи обурених людей. Щоправда, таких в інтернеті - тисячі.

Юрій Бутусов, головний редактор інтернет-видання:

- Форумчанин на прізвище Вячеслав розмістив інформацію, розмістив тему "суддя Бернадська паркує свій каєн не зручно для сусідів, що робити зх такими уродами". Головне, мене турбує не персона Вячеслава, мене турбує, це взагалі дрібне питання, мене турбує, що інформація з інтернету дає привід безпідставно переслідувати інтернет-видання.

Зв'язатися з суддею знімальна група "Свідка" не змогла. За номером інформаційної служби Вищого господарського суду ніхто не підіймає слухавки. Та програма "Свідок" уважно стежитиме за розвитком ситуації і спробує отримати пояснення від головної героїні скандальної історії.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.