Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Черкасах судили пасторку-шахрайку

3 квітня 2013, 23:40
Дата ефіру/події: Середа, 3 квітня 23:40

Тридцять мільйонів гривень з вірян. Саме стільки начебто на потреби церкви "Служіння Духа Святого" зібрала пастор Олена Хамула. Тепер шахрайка і її помічники сидітимуть за ґратами 12 років. Ошуканих людей  рішення суду тішить. Проте кажуть - навіть не уявляють, як виплатять мільйонні борги банкам і кредитним спілкам.

Самотня. З хворою дитиною на руках. Та з боргом на мільйон гривень. Життя Галини Старовойт перетворилося на пекло, відколи вона почала служити Богу в церкву пастора Олени Хамули.

Галина Старовойт, постраждала:

- Мені сказали, що є така собі Хамула, яка прикладає руку і зцілює людей. А в мене дитина хвора. Я й пішла. Да, вона прикладала руки - і люди падали. Але зцілення, як такого, не було.

На відео, знятому колишніми вірянами церкви, видно, як відбувалися зустрічі. Люди впадали у транс і були готові виконувати будь-які забаганки наставниці.

Олександр Харченко, постраждалий:

- Ми виконували волю пастора. Вона казала, що у неї одкровення від господа. Казала, що банківська система - сатаністська, від диявола. І те, що ви робите - ви виконуєте божу волю.

Віряни віддавали пастору все, що мали. Якщо не мали - позичали. Аж на 600 тисяч гривень навиконував божої волі Валерій. Він прийшов до церкви, бо був сиротою і хотів мати сім'ю. Тепер від нього відмовилися навіть родичі.

Валерій Шраменко, постраждалий:

- Колектори почали їх турбувати. Вони всі відвернулися від мене. Тепер я сам.

Таких історій у Черкасах - кілька десятків. Парафіяни брали кредити в банках, продавали й заставляли майно. Олені Хамулі віддали 30 мільйонів.

Віктор Журба, прокурор:

- Хамулі вмінялося шахрайство, легалізація грошей, використання завідомо підроблених документів.

Суд першої інстанції призначив шахраям 12 років позбавлення волі. Крутії не погодилися з рішенням Феміди й подали апеляцію. Утім, марно. Хамула ж, попри те, досі вважає себе невинуватою.

Олена Хамула, засуджена:

- Оскаржувати буду. Это еще раз показывает, насколько несовершенное судочинство в Украине. Это плачевно.

А поки засуджена готує ще одну апеляцію, ошукані віряни хапаються за голови. Бо не знають, як віддавати борги. Питання про те, хто і як повертатиме банкам та кредитним спілкам гроші, в суді мають розглянути окремим питанням.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.