Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Івано-Франківську сталася резонансна ДТП

9 травня 2013, 00:02
Дата ефіру/події: Четвер, 9 травня 00:02

Резонансна ДТП в Івано-Франківську. Напередодні увечері там загинув шофер мікроавтобуса. Він на швидкості врізався в електроопору тролейбусної лінії. Люди звинувачують у смерті водія співробітників ДАІ, котрі начебто службовим автомобілем підрізали Фольксваґена. З місця пригоди дивним чином зникли один з інспекторів та відеореєстратор з міліційного транспорту. Від натовпу, який вже ладен був учинити самосуд, іншого правоохоронця рятував Беркут.

Свідки трагедії - а це сотні людей - в один голос стверджують: ДАІвці гналися за мікроавтобусом від перехрестя, що за кілька десятків метрів від місця аварії. Фольксваґен раптом різко звернув убік і вилетів на тротуар, де й наскочив на електроопертя. Воно врятувало городян, котрі тієї миті були на автобусній зупинці. На лобовому склі транспорту залишився слід від удару головою. Люди одразу підбігли до кермувальника. Він ще дихав.

- Непритомний, але живий.  Він не був в крові, я йому подивився просто в очі, в нього очі, білки були сині.

Руслан, свідок:

- Ззаді їхали ГАІшники, але трошка далі, він просто нарушив дорожний рух, але він не замітив ззаді мигалку, а ці ГАІшники, що їхали далі, просто почали стріляти. І він просто тупо звернув в цей слуп.

Свідки твердять - один з інспекторів, що були в патрульній машині, з місця пригоди втік. Ще й прихопив з собою відеореєстратора.

- Вон машина, відеореєстратора немає в машині, реєстратора немає.

- Як нема, в усіх машинах є - нє, нє, тут немає.

Згодом правоохоронець повернувся. Та чи той самий, невідомо. Свідки аварії переконані: втік п'яний, а його швидко замінили на тверезого. Принаймні проведений на місці тест алкоголю не виявив. Згодом це підтвердила й експертиза, яку провели в обласному наркологічному диспансері.

Руслан, свідок:

- Ці ГАІшники, як підїхали сюда, другі ГАІшники підїхали, їх було там два, а де другий пропав? А друга машина його забрала.

Втекти, кажуть, намагався й інший ДАІвець. Проте обурений натовп обступив машину і вже готовий був вчинити самосуд. Завадили кількадесят правоохоронців, які оперативно прибули на місце ДТП. Приїхали і слідчі прокуратури, і керівництво міліції, і представники суду. Їм весь час доводилося вгамовувати розлючених людей і просити містян не заважати працювати.

- Ну почекайте, будь ласка, одну хвилинку, дайте можливість!

Люди сприймали це як спробу зам'яти справу і реагували однозначно - вигуками та киданням яєць. Уже згодом один із підозрюваних ДАІвців розповів свою версію трагедії. Правоохоронець стверджує - вони нікого не переслідували, опинилися на цій ділянці дороги, бо патрулювали.

Ігор Дземан, інспектор УДАІ в Івано-Франківській області:

- Електроопора впала на проїзжу частину, іскри йшли, і я перекрив рух, щоб машини об'їжджали місце події. Всього-навсього. За цим бусом ніхто не їхав. Ми приїхали десь 10 хвилин після ДТП. Ми їхали по дорозі на маршрут патрулювання, з обласного ДАІ ми виїхали.

Втім, свідки аварії кажуть - то брехня.

Володимир, свідок:

- Не встигли сказати: викликайте 103, і машина ДАІ була вже ззаду буса. Це неможливо так, шо вони опа і появились на місці пригоди за три секунди.

34-річний водій мікроавтобуса, батько двох малолітніх дітей, помер у машині швидкої допомоги дорогою до лікарні. За неофіційною інформацією, шофер буса кермував у нетверезому стані. Більше того, його неодноразово притягали до відповідальності за численні правопорушення. За фактом ДТП прокуратура області розпочала кримінальне провадження. Також триває перевірка щодо перевищення службових повноважень працівниками державтоінспекції. Факти застосування зброї та сльозогінного газу для заспокоєння натовпу правоохоронці спростовують.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.