Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Афера з орендою житла у столиці

23 травня 2013, 21:47
Дата ефіру/події: Четвер, 23 травня 21:47

Черепно-мізкова травма та кримінальне провадження. Так закінчилася сварка між власницею квартири й винаймачами в Києві.

Конфлікт виник через квартиру на вулиці Крамського у столиці. Наприкінці минулого року пані Лідія вирішила здати в оренду своє житло. Винаймачів знайшла швидко й погодила умови мешкання.

Лідія Сандуляк, власниця квартири:

- Договору у нас не було, у нас було условно, условний договор.

Проте, згодом орендарі нібито припинили платити за житло. Власницю до помешкання не пускали, а на телефонні дзвінки не реагували.

- В квартиру зайти нельзя, він три місяці не платив нам за квартиру.

Жінка неодноразово зверталася до правоохоронців, щоб вони змусили винаймача віддати борг. Проте орендарі запевнили: за житло платили своєчасно, про що свідчать розписки. Та цим конфлікту не владнали. Якось увечері господиня разом з родичами вигнала пожильців.

Лідія Сандуляк, власниця квартири:

- Ми його витолкали з квартири та закрили двері, після чого вони виклилкали міліцію. Квартирозйомщіку ми сказали: Ми речі вам віддамо, тільки заплатіть нам борг за три місяці.

Подружжя винаймачів у розпачі: усі особисті речі та побутова техніка залишилися в помешканні. Хазяйка ж до оселі не пускає.

Наталя, винаймачка квартири:

- Не было устного договора, он остался в квартире, когда нас выпихнули, и они уничтожили его. Они его порвали.

Чоловік Наталі нині в обласній лікарні. Після останньої зустрічі з власницею в нього черепно-мізкова травма.

Наталя, винаймачка квартири:

- Как только милиция уехала, они моментально вытолкали нас за дверь, муж, получилось так, что он попал в больницу, он упал в парадном.

Тетяна Малишева, помічник керівника Святошинського РУ міліції м. Києва:

- Розпочато кримінальне провадження за фактом тілесних ушкоджень. На разі, проводиться розслідування і на цій підставі та ухвалення суду працівники міліції прибули до приміщення аби зафіксувати речі, які перебувають у цьому приміщенні.

Проте правоохоронців господиня зустріла криком. Мовляв, жодних попереджень про візит не отримувала та й ухвали суду не бачила.

Тетяна Малишева, помічник керівника Святошинського РУ міліції м. Києва:

- Про свої дії, які повинні були відбуватись, працівники міліції намагалися попередети власницю, проте вона двері не відчиняла, на дзвінки не відповідала. Змогли зустріти лише сина, йому була зачитана ухвала, він сам з нею ознайомився, проте відмовився підписати. Він каже, що попереджали, але не вказує той факт, що підписку йому намагился вручити, він від цього відмовився.

Наталя впевнена: хазяйка квартири заздалегідь запланувала аферу.

Наталя, винаймачка квартири:

- Сколько я раз говорила, что мы хотим пересылать деньги на карточку, вот категорически отказывались получать деньги на карточку. Видимо, эта афера готовилась заранее, чтобы прийти, вышвырнуть  и оставить наши вещи. Они все время сбиваются, какую сумму я им должна, то 3-4 тысячи долларов, то 10 тысяч  гривен.

Іван Боднарук, юрист:

- Орендодавець не може жодним чином вимагати сплатити певні кошти, якщо для цього не має ніяких підстав, особливо письмової угоди. Суми, які називаються в усній формі, піддаються критичному аналізу і орендодавець підпадає під статтю кримінального кодексу, це "Примушення до виконання цивільних обовязків." За що теж передбачено позбавлення волі.

До суду власниця оселі звертатися не хоче, каже: занадто тривала процедура, а ось пані Наталя сподівається, що невдовзі своє добро вдасться повернути.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
як це орандодавець не може вимаги сплатити кошти?? а орендувачы можуть їх не сплачувати? це нормально вважається? на чійому боці наші правоохоронци і взагалі влада? чому людина не захіщена від шахраїв які можуть пожити в квартирі і спокийно не заплатити за це!!!???
Іріна 10.11.2013, 14:48 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.