Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 29 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Циганський гіпноз - як опиратися?

4 червня 2013, 22:30
Дата ефіру/події: Вівторок, 4 червня 22:30

У Чернігові цигани викрали безногого дідуся. Так вважають родичі пенсіонера, що виїхав візочком з дому і зник. Люди впевнені - інвалід став жертвою небезпечних здібностей ромів.

Пані Ольга в розпачі. Вже минає два місяці, як зник її безногий батько.

Ольга Семченко, мешканка м. Чернігова:

- Так как он инвалид первой группы, он не работает и свое свободное время он использует по-своему. Он решил выйти на улицу, может, проехать где-то, может, свежим воздухом подышать.

На сполох сім'я вдарила надвечір. А вранці в будинку пролунав телефоний дзвінок.

Ольга Семченко, мешканка м. Чернігова:

- Звонил неизвестный мужчина. Сказал, что вашего отца цыгане садят в такси и увозят. Кто звонил - я не знаю. Возможно, кто-то из таксистов. В этом районе моего отца знали.

Шукаючи невідомого свідка, жінка оббігала майже пів-Чернігова. Й недаремно.

Микола Михайлович, таксист:

- Циганської внєшності такий молодий чоловік із дівчиною молодою. Каже, треба поїхати на Ніжин. Кажу, так поїхали. Треба тільки забрати, каже, інваліда.

Яким же був подив таксиста, коли в чоловікові на інвалідному візочку він упізнав давнього знайомого. Вже в салоні авта розговорилися. Товариство поспішало на потяг до Одеси.

Микола Михайлович, таксист:

- Я кажу, Славік, ти куди зібрався? - У мене нема нікого. Я поїду з ними. Це моя кохана - на ту дівчину. Якби він був пяний чи невміняємий - ніхто б його не віз. А так нормальний чоловік, адекватний.

Після розмови з таксистом пані Ольга одразу ж написала заяву до міліції. Правоохоронці опитали кількадесят місцевих ромів. Та все намарне.

Ольга Семченко, мешканка м. Чернігова:

- Скорее всего они не местные. Возможно, те, которые ездят и таких вот инвалидов забирают для попрошайничества и для наживы с их помощью. Я думаю, что это только какие-то меры, они воздействовали на него.

Тетяна Подольська, психолог:

- Они подходят близко, всегда берут за руку, трогают - это телесный контакт. Они безотрывно смотрят в глаза. Это уже гипнотическое влияние. Зная все эти приемы, цыгане втираются в доверие.

За статистикою, в Україні злочинів, скоєних саме ромами, що рік, то більше. Ось цю чорняву молодичку спіймали на Черкащині. Свій небезпечний природній дар вона випробовувала на пенсіонерах. Лиш за один погляд непроханої гості місцева бабця віддала  заощаджені  28 тисяч гривень.

Затримана:

- Ви таким способом заробляєте собі на життя?

- Нет.

- Як ви таку суму забрали в бабусі? Вона ж ці гроші складала. Скажіть, вам її не шкода?

- Шкода.

Тетяна Подольська, психолог:

- Такой контакт максимально важно прервать. Любыми способами возможными. Не пытайтесь быть неэтичными. Вплоть до того, что зовите кого-то из прохожих, кричите. Потому что если момент трезвости сознания упустить - будет уже поздно.

Коли ж такий гіпнотичний контакт загрожує вашій безпеці - пам'ятайте.

Іван Боднарук, правознавець:

- Як стаєте непідконтрольним самому собі - набирайте перший-ліпший номер на вашому телефоні, навіть несучи його в руці. Нехай іде виклик. Скидайте і знову набирайте. Адже саме по мобільному телефону служба моніторингу МВС зможе відслідкувати, звідки були зроблені останні дзвінки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.