Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові закрили концтабір для тварин

18 липня 2013, 23:37
Дата ефіру/події: Четвер, 18 липня 23:37

У Харкові зі скандалом закрили нелегальний притулок для тварин. Утримували їх там в жахливих умовах. Екологічна інспекція і прокуратура близько року судилися з власницею звіринця: вимагали покращення "житлових умов". Втім, жінка й надалі морила тварин голодом. Сьогодні "улюбленців" забирали у неї мало не силоміць.

Виснажені хворі ведмеді у крихітних клітках, у вольєрі поряд - чийсь напіврозкладений труп. Загнаний вовк, перелякані єноти, незворушні індики й гуси, леви - чи то ледачі, чи то знесилені. Бруд, сморід, хисткі огорожі.

Олена Таранченко, власниця звіринця:

- У меня не смотровая организация. Мы никого не приглашаем смотреть животных. К нам приходят те, кто любят животных. И наша цель не зарабатывать на животных - они просто живут. У нас нет денег заплатить зарплату людям, которые будут регулярно убирать. Это все мы делаем своими силами.

Нелегальний звіринець розташований у лісопарковій зоні на виїзді з Харкова. Він не має назви і жодних документів ні на тварин, ні на землю. Тож прокуратура разом з виконавчою службою вивозять звірів до муніципального зоопарку, розбирають вольєри. Усе - за рішенням суду.

Леонід Стасевський, заступник Харківського міжрайонного прокурора:

- Звільняється самовільно зайнята земельна ділянка, на якій розміщено, незаконно утримуються дикі тварини у стані неволі.

Власниця звіринця розповідає: її родина живе тут споконвіку. Колись це був відомчий будинок при туберкульозній лікарні.

Олена Таранченко, власниця звіринця:

- Там умерла моя бабушка. Умерла моя прабабушка. Моей маме больше 70 лет. Мне - 48. Господа, как мы можем занимать, извините, 70 лет самовольно? Как? У нас есть все проплаты, мы платим за свет, за воду. Как у нас самовольный захват? Каким образом? Почему с нас брали оплату за все?

А притулок утворився сам по собі - від любові до тварин - пояснює Олена. Когось врятували від неминучої смерті, хтось віддав звіра, якого передумав утримувати. Кому як, а коням, приміром, просто краще в лісі.

Олена Таранченко, власниця звіринця:

- Это ко мне привозят люди. Это все животные принадлежат кому-то. Люди помогают их содержать, люди помогают за ними ухаживать. Это, так сказать, благотворительный фонд. Мы спасаем животных. Если вы заметили, медведица слепая, полностью слепая. Где таким животным доживать свой век?

Директор Харківського зоопарку вражений умовами утримання тварин. Каже: цих звірів потрібно лікувати та відгодовувати.

Олексій Григор'єв, керівник Харківського зоопарку:

- Зоопарк не нуждается ни в одном из этих животных. У нас прекрасная коллекция львов. Хорошая коллекция медведей. Про птицу и остальных животных даже говорить нечего - все это есть в зоопарке и оно шикарно выглядит. Просто выбросить на улицу этих животных нельзя. Их надо куда-то пристроить.

Проте власниця скалічених тварин до останнього чіплялася за своїх улюбленців. Спробувала не випустити з території вантажівки з клітками та, обравши слушний момент, повипускала на волю птахів.

- Это как же надо было любить животных, чтобы перепелку посадить в общую кучу!

Утім, завадити демонтажу кліток не змогла. Після тривалого карантину та лікування тварини роз'їдуться по країні. Частину погодився взяти Ялтинський зоопарк, Черкаси залюбки приймуть єнотів. Іншим також знайдеться притулок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Кому-то просто понадобилась эта территория! А хозяйка просто досматривала ненужных и больных животных! Я бы тоже так сделала,ухаживала за нуждающимися в помощи животными!
Алла 19.07.2013, 09:08 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.