Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кияни проти сусідства з нелегальними хостелами

18 вересня 2013, 00:07
Дата ефіру/події: Середа, 18 вересня 00:07

Небезпечні сусіди. Внаслідок бійки між мешканцями столичної багатоповерхівки та орендарями хостелу на лікарняних ліжках опинилися четверо містян. Люди в розпачі, адже як боротися з небажаними сусідами - не знають. 

Нелегальні гуртожитки у звичайних квартирах набувають у Києві популярності. Оголошень в інтернеті - просто безліч. У дво- три- та чотирикімнатних квартирах одночасно туляться до півсотні людей. Бажаючих винаймати ліжко-місце за 600-700 гривень на місяць не бракує. Та мешканці будинків зазвичай проти такого сусідства.

Павло, мешканець м. Києва:

- Люди, которые там присутствуют - это и алкоголики, и какие-то криминальные представители, наркоманы. Постоянно какие-то скандалы, драки, порушення громадського порядку и жильцы очень от этого страдают.

- Мы не чувствуем себя в безопасности. Они ночью выламывают двери, они очень сильно загрязняют наш подъезд. Каждый ведет себя как хочет и может, совершенно не считаясь с нами, жильцами.

Прибиральник:

- Батареї кофе пообливані, стіни пообливані і на балконі, там де общий балкон, недокурки понакидані, понаригано, ну всього було, бутилки валялися. Ліфт визивають не рукою, а ногою.

Мешканцям багатоповерхівки на вулиці Чавдар 14 урвався терпець: вирішили просто не пускати до хостела нову партію прийшлих.

Павло, мешканець м. Києва:

- Около получаса шел разговор, потом подбежало 3 неизвестных молодых человека спортивного телосложения. Очень резко напали на наших ребят, вот это все в этом коридорчике происходило. Нанесли травмы, разбили головы. Было много крови, синяки, ссадины, возможно, сотрясение мозга.

Знімальна група Свідка прямує до сумнозвісної комуналки у 31-й квартирі. Двері там не відчиняють. Натомість у іншому хостелі, в тому таки будинку, від журналістів не ховаються. Світлана - комендант гуртожитку в 113-й квартирі. Переконує - її підопічні до бійки жодного відношення не мають.

Світлана, комендант хостелу:

- Я стараюсь, чтобы у меня контингент был такой, интелигентный. У меня и врач живет. У меня ни драк, ни скандалов, у меня очень тихо в квартире. 11 часов - у меня уже люди спят. У меня пьянка запрещена полностью.

Та мешканці будинку категорично не бажають сусідства з комуналками. З приводу інциденту люди поскаржилися до міліції.

Інна Гамалій, помічник керівника Дарницького РУ міліції м. Києва:

- Дану подію занесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст 296 кримінального кодексу - хуліганство. Зараз розпочате розслідування.

Юристи переконують - боротися з нелегальними хостелами можливо.

Григорій Лопатін, правознавець:

- Якщо вони, наприклад, порушують громадський порядок у своїй квартирі, зрозуміло, що треба звертатися обов'язково до правоохоронних органів шляхом звертання письмово або за телефоном 102. Якщо досить гучно включений телевізор або гучно спілкуються люди, в такому разі треба звертатися до районного відділу санітарно-епідемологічної з метою замірювання цих шумів. В разі, якщо рівень шуму перевищує встановлений рівень, треба вносити припис і зупиняти дані протиправні дії.

Крім міліції та СЕС, правники радять звертатися до прокуратури. Можна залучити й податківців, адже утримувачі хостелів навряд чи сплачують відрахування з нелегального бізнесу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
почему до сих пор не начато расследование отмывания денег наркоманом Романом Пономаренко. Известно что сразу на 2 асоциации ему давали денег на протяжении долгого времени из которых не копейки не пошло ни на какие хостелы.
Артем 09.07.2015, 01:45 ответить
лучше подсчитайте сколько при таком бардаке министерство молодежи и спорта давало за откаты денег на хостелы Роману Пономаренко и спросите владельцев хостелов или хотя копейка пошла на хостельных дело.
А сколько денег на Евро-2012? И куда деньги пошли знаете?
Пора взяться за мониторинг министерства молодежи и спорта. В туризме бардак. Всякие проходимцы турфирмы получают абсолютно бездарные большие деньги из нашего кармана. И за все время если подсчитать-огромные деньги из которых ни копейки не идут на хостельных дело. И не могут в помине идти.
Во-первых потому что все хостелы самостоятельные а во вторых что хостелы не нуждаются в финансировании проходимцев паразитов.
Дайте гос стандарту заниматься хостелами, создайте законы и разгоните этих паразитов.
Артем 06.01.2015, 12:49 ответить
Вобще странно что на подобные события никак не реагирует власть. И это на кануне выборов. Могли бы и помочь жильцам дома избавиться от алко-притона в жилом доме.
Серега 19.09.2013, 17:00 ответить
Жаль, что в сюжете ничего не сказали о том, что всю эту сеть ночлежек покрывает за деньги наша "доблестная" милиция.
Эти роботяги которые живут это не люди а мусор самый настоящий,поприезжали с сел неудачники и творят что хотят,мусора прикрывают этот горе бизнес,мусоров прикрывает прокуратура итп,замкнутый круг,а люди которые даже себе могут позволить квартиру в новом доме должны жить с этим гавном рядом т.к на людей всем плевать!
Сергей 18.09.2013, 22:50 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.