Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі згорів будівельний ринок

29 жовтня 2013, 00:04
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 жовтня 00:04

Найбільша за 10 років пожежа сталася вихідними в Одесі. Горів будівельний ринок "Селянка" на вулиці Маршала Жукова. За годину вогонь знищив усе на площі 500 квадратних метрів.

Зайнялося на базарі вже по його закритті - приблизно о п'ятій вечора. Полум'я охопило місцевий бар "Казка". За 15 хвилин палав вже весь торговельний ряд.

- Начал падать второй этаж, вылетать стекла. Взрываться баллоны. Было очень страшно.

Коли приїхали рятувальники, горіли адміністрація базару, крамниці будівельної хімії й дитячого одягу. Мешканці найближчих будинків приготувалися тікати з власних осель, адже подекуди вогонь підіймався на висоту сьомого поверху.

- Сильные клубы дыма пошли. Где-то часов в пять дым начал подниматься.

Роботу пожежників ускладнювали вузькі проходи між базарними рядами. Машини не могли під'їхати до охоплених полум'ям павільйонів.

Володимир Судак, старший помічник керівника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області:

- Так как объект находится с сильной горючей загрузкой, распространение огня пошло дальше по зданим рынка строительного.

Зайнялися лаки і фарби. Тож рятувальникам довелося працювати в захисних масках, що додатково уповільнювало їхню роботу. Стихію вдалося зупинити за годину. Приборкали її за дві. Тепер підприємці підраховують збитки.

Олександр, підприємець:

- Згоріло кілька магазинів, згоріла адміністрація. Це будови бетонні, вони легко займаються. І відповідно, що процес загоряння стався швидко. Хто міг - рятував, що міг. Хто не міг, ви ж бачите, зараз підраховують збитки. Але на разі, я ж кажу, саме головне, що обійшлось без жертв.

Окрім крамниць, перукарні та кав'ярні вогонь знищив приміщення музею вболівальників футболу. Його колекцію фанати збирали продовж 15 років.

Василь Богословцев, член Клубу вболівальників футболу:

- Коллекция шарфов колоссальная. Это почти три тысячи шарфов. Музейных экспонатов почти 6 тясяч. Это огромные вещи, с плеча звездных игроков.

Причини загоряння на базарі називають різні.

- Кто-то кинул сигарету, и оно начало гореть.

- Наш дург видел, как шла струя огня синего из розетки. Провода горели.

Слідчі ж розглядають три версії: коротке замкнення, необережне поводження з вогнем та підпал.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.