Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сумська військова прокуратура порушує закон

5 листопада 2013, 21:18
Дата ефіру/події: Вівторок, 5 листопада 21:18

Двічі в одну річку… Військова прокуратура на Сумщині вчинила всупереч конституції: за одне й те саме порушення намагалася двічі покарати невинну людину. Коли обвинувачі програли і перший процес, і апеляцію - вдалися до хитрощів. Знову звернулися до суду - тільки в іншому місті.

Усе почалося з того, що підполковник Віталій Бурков не з'явився на виклик до військової прокуратури. Хоча не прийшов із поважної причини - запізно отримав запрошення.

Павло Собина, адвокат:

- Були допитані всі свідки, було встановлено, що фактично Бурков дізнався про виклик о 9:15 19.07, а в виклику самому було передбачено, що він має з'явитись о 9-й годині 19.07. Фактично він не міг цього зробити, це було встановлено в суді.

Для Охтирського суду, який першим розглядав цю справу, таких аргументів було достатньо. Провадження закрили. 

- В зв'язку з тим, що суд дійшов висновку, так… про те, що відсутні достатні підстави для притягнення Буркова до відповідальності.

Працівники ж прокуратури, вочевидь, неабияк образилися. Вони подали апеляцію, а коли програли і її - знову звернулися до районного суду, тільки в іншому місті. Та Зарічний суд Сум підтвердив попередні рішення - справу закрити. Адже згідно з 61-ю статтею Конституції, нікого не можна двічі притягти до відповідальності за одне правопорушення. Чому діяли всупереч Основному закону - питаємо в обвинувачів.

- Власні помилки? Я не вважаю, що десь у нас були якісь помилки.

Олег Корнієнко, прокурор військової прокуратури Сумського гарнізону:

- Були підстави для повернення протоколу на доопрацювання, однак суд вирішив так, ми з ним не згодні.

Ціна питання - трохи менше півтори тисячі гривень: саме такий штраф хотіли стягнути з військовослужбовця прокурори. Сам Віталій Бурков певен - це вже перетворилося на переслідування.

Віталій Бурков, мешканець м. Охтирки:

- Цей виклик, як вони посилаються - на дачу пояснень по факту їх прокурорської перевірки, не відповідає дійсності, тому що вже після цього прошло майже 3 місяці і ніяких пояснень вони від мене не відбирали. Вони складають такі протоколи, подають до суду, а также неоднократно притягують мене до дисциплінарної відповідальності від себе, змушуючи в кінцевому взяти на себе вину.

Павло Собина, адвокат:

- Складається таке враження, що прокуратура може декілька разів притягувати до адмінвідповідальності будь-яку особу, а прокуратура не здійснює нагляду, вищестояща. Я вважаю, що прокурора потрібно притягти до відповідальності за це.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Сумская военная прокуратура никогда не отличалась умом, лепили тупо и на лоха. Кто не велся сразу, они их и сами не трогали . А вообще то нечего лес заповедный валить
Комментарий удален
Неправомерные действия прокурора поражают своей циничностью. Простому обывателю понятно, что когда прокурор так "усердно" работает, то на лицо явная заинтересованность. Жаль,что на это обращают внимание только после привличения СМИ. А прокурору можно сказать только одно: "Стыдно, господин Корниенко, стыдно, кто как ни вы должны быть гарантом соблюдения Закона и Конституции"
Василий 06.11.2013, 14:30 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.