Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Спалах сказу на Прикарпатті

14 листопада 2013, 01:47
Дата ефіру/події: Четвер, 14 листопада 01:47

Сказ - на Прикарпатті. Село Долина в Тлумацькому районі закрили на карантин. Там хвора лисиця накинулася на свійського собаку. Тепер тривають протиепідеміологічні заходи.

Собака, на якого напала скажена лисиця в селі Долині, зараз в ізольованому вольєрі. Пса одразу ж прищепили, і поки що за ним спостерігають. Господар каже: щастя, що рудохвоста натрапила спершу на чотрилапого. Адже неподалік були діти.

Тепер село закрили на карантин. Мешканцям заборонили віддавати худобу на продаж, поки не буде певності, що загроза інфікування минула. Також не дозволяють привозити тварин. Ізоляція триватиме щонайменше два місяці.

Василь Крижанівський, заступник керівника управління ветмедицини Тлумацького району:

- Відправили ми в лабораторію обласну, і виявлено збудника сказу. На даний час проводяться заходи - проводиться імунізація собак, тварин, а також ВРХ, є загрозливі зони село Долина, Одаї і Суходіл.

Ветеринари ж обходять обійстя і вакцинують тварин. Навколишні села через сказ у Долині також у зоні особливої уваги.

- Слюнотеча, агресивність. Тварина веде себе спокійно. Перших клінічних ознак не виявлено. Так що можна проводити вакцинацію.

Люди кажуть: це вже не перше зараження. Загалом на Прикарпатті за 10 місяців цього року зареєстровано 17 випадків сказу серед тварин, з них два - у Тлумацькому районі, від лисиць. Мисливці пояснюють причину захворювання оригінально.

Михайло Мальованчук, єгер:

- Якщо дуже багато переїдають мишей, то дістають сказ. Лисиця, вона тоді неадекватна. Вона не думає. Вона тєряє страх перед усім, перед людьми, перед собаками, вона може зайти в село.

Зміна поведінки дикого звіра - головна ознака занедужання. Тож ветеринари просять у разі виявлення випадків нападу хижаків на свійських тварин чи людей негайно звертатися до медиків. Сказ - це не жарт, а гостре вірусне захворювання. І якщо вчасно не почати йому протидіяти, то закінчується воно завжди однаково - смертю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.