Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чи можна виправдати злочин коханням?

28 листопада 2013, 22:43
Дата ефіру/події: Четвер, 28 листопада 22:43

Заради кохання переступив закон тридцятирічний киянин. Щоби потішити обраницю, він викорчував із вуличної клумби дванадцять кущів троянд. Чоловік не сподівався на покарання за такий псевдо-романтичний вчинок.

Сергій Іванович бідкається. Лише напередодні висадив тут кількадесят трояндових кущів. А вже вранці громадська клумба була як корчовище.

- Це вже підсадили. Здавали в сразу в управлєніє.

- Як, речові докази були?

- Ну да...

Шкідника, що знищив троянди, затримали інспектори ДАІ, котрі вдосвіта патрулювали вулицю.

Ірина Левченко, помічник керівника Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Близько п'ятої ранку побачили, що на клумбі знаходиться невідомий чоловік і висмикує рози. Щойно посаджені. Цей чоловік був затриманий. В нього було вилучено вже 12 кущів.

А далі - райвідділок, протокол. І єдине пояснення - крадені квіти для коханої до нестями, вагітної дружини. Попри зворушливі деталі  історії проти її героя одразу розпочали кримінальне провадження. З жінкою він тепер може попрощатися аж на три роки.

Юрій Ірхін, психолог:

- Любовь вообще очень сильно влияет на поведение человека. В криминальном плане такие поступки характеризируются как поступки, совершенные в состоянии сильного душевного волнения.

А це - Олексій Михайлович, чернігівський таксист. Свою зустріч із закоханою парою чоловік запам'ятає надовго. Пристойні на вигляд парубок і дівчина зупинили його дев'ятку на околиці міста.

Постраждалий:

- Она наперед села. Он назад. И меня хватает за горло сразу. Я кое-как вырвался, а он чем-то стукнул меня по голове.

Напівживого таксиста скинули в кювет - і гайда їздити нічним Черніговом! Та ганяли молодята недовго - украдену машину швидко  наздогнали правоохоронці.

Затриманий:

- Девчонка меня подбивала несколько раз на это. Очень сожалею и проклинаю сам себя и ту минуту, что я с ней познакомился.

Юрій Ірхін, психолог:

- Случаев совершения преступлений именно ради любви - считанные единицы. В подавляющем большинстве случаев любовью пытаются оправдать правонарушения и преступные поступки.

А ось у сусідній Росіїї школярка через кохання намислила загнати на той світ власну матір. Кілера знайшов 16-річний бой-френд доньки. Підлітки зважилися на вбивство після того, як ненька дівчини заборонила їм одружитися.

Юрій Ірхін, психолог:

- Этот случай, конечно, страшен и ужасен, но ни о какой любви здесь речи не идет. Всего лишь навсего девочка устранила препятствие на пути достижения своей цели. Сегодня это была влюбленость в парня, завтра это было бы отсутствие денег…

Психологи кажуть: справжнє почуття налаштовує головно на добрі справи. А намагання перекласти на нього власну вину - не що інше, як хитрощі й самообман.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.