Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Беркуту дали команду бити по ногах

11 грудня 2013, 22:46
Дата ефіру/події: Середа, 11 грудня 22:46

Не минулося гарячої ночі без постраждалих - таких майже чотири десятки з-поміж мітинґарів і вчетверо менше серед правоохоронців. Лікарі кажуть, характер травм відчутно змінився, порівняно з попередніми заворушеннями.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Саме тут вночі біля будинку профспілок було найгарячіше. Саме тут постраждало найбільше з боку мітингувальників. І саме тут стало відомо, що спецпризначенці змінили тактику.

Ось як це було - на розі вулиць Хрещатика й Михайлівської. Після цієї штовханини 20-річний Григорій опинився в лікарні із розривом зв'язок лівої ноги.

Григорій, постраждалий:

- Вони стали спочатку по коридору, потом перейшли на дорогу і почалася оця масова атака, коли люди почали перештовхувати, не пускати беркутовців, ці просто безжалісні їхні очі, коли ти кричиш, що в тебе проблеми з ногою, вони починають ще дужче тиснути на тебе.

Те саме розповідає й Олег. У нього теж травмована кінцівка, але від ушпиталення чоловік відмовився. 

- Коліно і нога, тобто вас били конкретно по нозі?

- Да. Відштовхували щитами, дубинками махали, біля мене хлопець стояв, так у нього вообще рука вивернута, щитами вивернули!

Лікарі Євромайдану кажуть - вночі тут чергувало 15 мобільних бригад. Запевняють - доступ до поранених мали без обмежень.

Юрій Дмитришин, координатор швидкої медичної допомоги Майдану:

- Всі медикі, які є на майдані, набрали дексометазон в шприци і мали наготові, якщо будуть травми голови, щоб сразу колоти дексометазон, тому що це є єдиний доступний, який у кожній в аптечці, який запобігає набряку мозку.

Таких радикальних препаратів не знадобилося. Утім, травм люди таки дістали.

Юрій Дмитришин, координатор швидкої медичної допомоги Майдану:

- Те, що вчора відбулось - жоден журналіст не міг бачити, що відбувалося, били протестувлаьників по ногах, ламали ноги, витягували з поламаними ногами хворих, тобто зверху воно виглядало, що це просто штурм.

Олег Мусій, координатор медичної служби:

- Наш лікар, який виходив на майдан з аптечкою і червоним хрестом і стояв безпосередньо біля Беркуту, він отримав багато ударів по нозі і у нього є синці.

Медики б'ють на сполох - тактика застосування фізичної сили змінилася, тепер правоохоронці цілеспрямовано б'ють людей по кінцівках. Саме тому більшість постраждалих з переламами й розривами зв'язок. Щоправда, дісталося в заворушеннях і правоохоронцям. Хоча тяжко травмованих серед них немає.

- Дзвонили нам, коли військові втрачали свідомість, наші бригади підходили, питали, що потрібно.

Анатолій Вершигора, головний лікар станції швидкої допомоги:

- Після майдану до нас звернулося на 11 годину 36 звернень було, з них 36 госпіталізовано, і 13 працівників МВС. Вони були госпіталізовані до відомчого госпіталя.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.