Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Тонкі стіни врятували життя пенсіонерці

10 січня 2014, 22:25
Дата ефіру/події: П’ятниця, 10 січня 22:25

Грабувати самотніх людей похилого віку стало чи не найпоширенішим промислом серед охочих до легкої наживи. Останній такий напад скоєно в Бердичеві. Там удосвіта двоє молодиків навідалися до 79-річної бабці. Жінку налякали й добряче побили. Все це - за 880 гривень пенсії й золоту обручку на руці старенької.

Тонкі стіни між квартирами рятують життя. Так було в Бердичеві, коли до сімдесятидев'ятирічної пенсіонерки прийшли грабіжники й почали вимагати грошей. Гамір почув сусід.

Володимир Михайлович - сусід постраждалої:

- А це якийсь тупіт, шурхіт, і голосна розмова мужчин. Я кажу до жінки: це напевно телевізор, проснулася, нема, що роботи, та й телевізор включила. Та ні, не таке. Можливо, "скора" приїхала та допомогу їй надають. Як я прислухався, то почув таку фразу: "Де гроші?" чи "Давай гроші!", щось таке почулося. І ми відразу прийняли рішення викликати міліцію.

Правоохоронці негайно відреагували й за кілька хвилин вже були в оселі старенької. Двох молодиків застали на гарячому.

Юрій Олефір - керівник Бердичівського МВ міліції:

- При під'їзді слідчо-оперативної групи до зазначеної адреси було помічено невідомого, який вибіг з під'їзду, який тут же був затриманий слідчо-оперативною групою. В подальшому при обстежені цього під'їзду було виявлено в одній з квартир вибиті двері, і в квартирі також був затриманий працівниками чергового наряду інший громадянин.

Нині жінка, що потроху очунює від пережитого шоку, розповідає.

Лідія Григорівна - постраждала:

- Я проснулася, стоїть мужчина наді мною, стоїть, а потім навалився на мене. Я не можу не поворухнутися, нічого, то він мене вдарив по лиці раз-другий, і каже: "Бабки давай!" Я кажу: "Ондо, я получила пенсію, візьми на столі в мене гроші". Вдарив мене два рази чимось, я не знаю, по лиці. А той став душить мене. І все. Потом у мене кільце було, викрутив його з пальця, зняв кільце.

Затримані ж винуватять у всьому горілку.

Затриманий:

- Ми просто випили та друг, так сталося, відкрив ті двері та сказав: «Заходь». Та я вже, ну, в стані такому алкогольному, випивші… Я зайшов та начав дивитися, що там є. На столі виявив гроші, вони лежали, я взяв ці гроші. Коли почав виходити, то нас затримала міліція

Нападниками виявилися 28-річний мешканець Бердичева та його на два роки старший приятель, які вже мали клопіт із законом. Нині за пограбування старенької злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 8 років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.