Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Київському суді зі спостерігача намагаються зробити терориста

12 лютого 2014, 00:53
Дата ефіру/події: Середа, 12 лютого 00:53

Апеляційний суд Києва залишив під вартою активіста майдану Владислава Цілицького. 23-річного киянина затримали 20-го січня під час сутичок на вулиці Грушевського. Його звинувачують у підбурюванні конфлікту та побитті правоохоронців. Хлопець запевняє: потрапив на лаву підсудних випадково.

Зранку під стінами Київського апеляційного суду людно. Усі прийшли підтримати активістів. Сьогодні тут розглядають апеляційні позови щодо запобіжного заходу для шістьох, схоплених під час сутичок на Грушевського. Серед них - 23-річний Владислав Цілицький.

Алла Цілицька, мати затриманого:

- Затримали його двадцятого числа. Він тоді прийшов з роботи і сказав: мама, хочу поїхать подивитися, що там коїться.

Вже за кілька годин жінка дізналася, що сина затримали. Знайшла його в лікарні.

Алла Цілицька, мати затриманого:

- Він на себе не був схожим, в нього лице було - м'ясо, ока не було видно, щелепа була запливша, все лице в синьцях.

Тоді Солом'янський суд Києва ухвалив рішення про тримання Владислава під вартою протягом 30 діб. І ось засідання апеляційного суду. Хлопчина на лаві за ґратами. Помітно нервується. На обличчі синці, а на очах ще сліди крововиливу.

Влад Цілицький, затриманий:

- Мене турбують головні болі, нічого не змінюється, лікарі кажуть - на погоду. У мене безсоння, я втрачаю зір на ліве око.

Останні двадцять діб хлопець, який з відзнакою закінчив Політехнічний інститут, перебуває в лікарні під вартою.

Антон Шпирь, заступник прокурора Голосіївського району м. Києва:

- Влад Цілицький, як і багато інших підозрюваних, був затриманий за вчинення злочину, передбаченого частиною другою статті 294 ККУ. Тобто участь в масових заворушенях на вулиці Грушевського. Він був затриманий і при ньому були знайдені речі, такі як коктейль молотова, який безспосередньо застосовується з метою нанесення тілесних ушкоджень та пошкодження майна.

Та парубок запевняє: того дня був просто свідком сутичок й аж ніяк не їхнім учасником.

Влад Цілицький, затриманий:

- Шляхом нападу та завдання їм ударів битками, кийками, ціпками, розпиленням сльозогінного газу та світло-шумовими гранатами. Ну звідки в мене світло-шумові гранати? Поясніть! Запальні суміші, вибухові пакети?

Вирок засмучує присутніх у залі. Запобіжний захід - без змін, Владислав залишається під вартою як мінімум на три доби.

Сергій Гришко, адвокат затриманого:

- За эти три дня прокуратура может обратиться с новым ходатайством к суду Соломенскому о продлении меры пресечения, и суд, возможно, это ходатайство удовлетворит, и Владу придется остаться в заточении.

Прокуратура ж вважає законним тримання хлопця під вартою. Утім, він сам до останнього сподівається, що день закоханих все-таки проведе зі своєю дівчиною та близькими.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.