Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Звільнені в Криму офіцери прагнуть служити Україні

27 березня 2014, 20:40
Дата ефіру/події: Четвер, 27 березня 20:40

Шестеро українських військових із російського полону повернулися на материк. Серед них - командир бригади тактичної авіації Бельбеку Юлій Мамчур, заступник командувача ВМС України Ігор Воронченко, а також морські піхотинці з Феодосії В'ячеслав Дем'яненко, Олександр Філіпов, Дмитро Делятицький та Ростислав Ломтєв.

Українських офіцерів росіяни захопили в полон після штурму армійських частин минулими вихідними. Всі ці дні місцеперебування зниклих було невідоме. Згодом обличчя спротиву агресорам у Криму - полковник Юлій Мамчур - подзвонив дружині й повідомив, що бранців тримають у військовій в'язниці в Севастополі. І ось у середу ввечері всіх звільнили, втім за однієї умови - вони мають терміново поїхати з півострова. За кілька годин українських офіцерів вже зустрічали на пункті перепуску в Чонгарі на Херсонщині. Прибулі розповіли - їх не били, тиснули психологічно.

Юлій Мамчур, командир бригади тактичної авіації в Бельбеку:

- 3,5 дні в одиночній камері, харчували, ввічливо спілкувалися, задавали провокаційні питання і получали провокаційні відповіді.

Чому українські військові в Бельбеку не чинили збройного спротиву російським окупантам, Мамчур пояснює просто - сили були не рівні.

Юлій Мамчур, командир бригади тактичної авіації в Бельбеку:

- Застосування зброї, ті ПМ, які у нас були, проти батальойну спецназу, повірте, що нас би там на м'ясо перетворили.

Нині звільнені офіцери чекають рішень військового керівництва країни щодо їхньої подальшої служби.

Ростислав Ломтєв, заступник командира батальйону морської піхоти м. Феодосії: 

- Я сподіваюсь, що як батальон і як бойова одиниця буде відновлена. Ми зверталися до керівництва збройних сил з проханням, одне із прохань було батальон на базі будь-якого підрозділа або нашого у складі збройних сил України.

Продовжувати служити народові Україні хочуть 4300 військових з Криму. Облаштувати на материку треба й їхні родини.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.