Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Українські виробники представили нове військове спорядження

2 квітня 2014, 23:44
Дата ефіру/події: Середа, 2 квітня 23:44

Українська армія чекає на переозброєння. Тож найсучасніші розробки вітчизняного оборонного комплексу продемонстрували керівництву держави. Модернізовані танки, оптичні гвинтівки та українська відповідь російському Тигру - все це вже готові постачати виробники. Головне - отримати замовлення.

Це танк Оплот в дії. Одну з найліпших бойових машин у світі виробляє український завод імені Малишева. Тепер на нього накидають оком і наші військові.

Юрій Толочний, заступник командувача сухопутних військ України:

- На сьогоднішній день цей танк по маневреним і вогненим характеристикам може успішно конкурувати з російським Т90с, з американським Абрамсом, або с французьким Лекрерком, то по живучості на полі бою сьогодні йому рівних в світі немає. На сьогоднішній день збройні сили потребують 121 таку машину для переозброєння 17-ї танкової бригади.

А це - українська відповідь російському Тигрові - Козак.

Олег Висоцький, директор фірми-виробника:

- Эта машина аналогична по своим тактико-техническим данным, она лучше, чем Тигр, но чуть похуже, чем Рысь, машина сделала по техзаданию Минобороны 5 лет назад, прошла испытания заводские.

Виробники кажуть - саме такі машини використовують у сучасних збройних конфліктах.

Олег Висоцький, директор фірми-виробника:

- В традиционном понимании войны уже нет и не будет. В основном это будут небольшие локальные конфликты. Маленькие мобильные группы одна против другой. Важно, чтобы машина была маневренная и хорошо защищена. Эта машина защищена и противопульной защитой, и противоминной защитой.

А ось - надсучасна гвинтівка, яку вже цьогоріч почнуть складати українські виробники. Вона обладнана глушником, лазерним вказівником цілі і комп'ютером. Річ - надзвичайно дорога й відповідає натівським стандартам.

Костянтин Хуршудян, представник фірми-виробника:

- Это самая дорогая винтовка, только этот прибор - ночная насадка - только она стоит порядка 15 тыс доларов, это ночная насадка, без нее ночью человек слепой и толку от этой винтовки, если нету насадки ночной; прицел хороший начинается от двух тысяч евро, если мы хотим видеть. Если мы не хотим видеть, а чтобы просто она была, можно купить за 500 грн. Компьютер стоит - он тоже стоит от 1,5 тысяч.

Втім, українські військові потребують не лише надсучасного озброєння, а й спорядження - двадцять тисяч комплектів одностроїв замовлять вже цього місяця. Незабаром вони можуть отримати й нові шоломи.

Микола Стельмах, представник фірми-виробника:

- Вот это обыкновенная каска, в которой ходят сейчас все наши украинские солдаты, вот это стреляли в нее из ПМ, она абсолютно ничего не держит. Вот наша украинская каска, в которую стреляли значительно более мощным боеприпасом, пистолетом ТТ.

Розробили для військових і нові бронежилети. Пробити їх не можливо навіть з гвинтівки Драгунова, до того ж вони вдвічі легші.

- Вот этот бронижилет пойдет на снабжение Вооруженных сил Украины, попробуйте, тот бронижилет, который был советский - 16 кг, вот этот 8 кг, в два раза меньше.

Що ж з побаченого придбають для української армії, в.о Президента Олександр Турчинов поки не сказав. Втім пообіцяв - на переозброєння гроші знайдуть за будь-яких умов.

Олександр Турчинов, в.о. Президента України:

- Безумовно дуже сильно не вистачає фінансів і країна змушена економити в багатьох напрямках. Але в цих умовах, які склалися, для захисту нашої держави Кабінет міністрів буде виділяти кошти не тільки для того, щоб утримувати армію, але ж і на те, щоб її переозброювати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.