Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сили АТО тіснять терористів на Сході

22 липня 2014, 23:49
Дата ефіру/події: Вівторок, 22 липня 23:49

Підконтрольних українським військовим населених пунктів більшає. В Сіверодонецьку та Попасній Луганської області знову замайорів жовто-синій прапор. Силовики вигнали терористів і зі стратегічної позиції - селища Георгіївки. Попри це, запеклі бої й досі тривають у прикордонних містах: бійців АТО обстрілюють з боку Російської Федерації, а ворожа техніка знову перетинає рубіж.

Дзержинськ, Соледар, Сіверськодонецьк, Рубіжне та Попасна - знову під українським стягом. Силовикам вдалося знищити позиції ворога та звільнити населені пункти від найманців. Нині на цих територіях тривають роботи із розмінування. За інформацією військових, запеклі бої нині точаться навколо Лисичанська. Триває постійний обстріл житлових кварталів. Тікаючи, бойовики відкривають хаотичний вогонь.

- Я открыл квартиру, а там столб пыли, дыма. Соседка со второго этажа оказалась у меня в квартире.

- Упала?

- Да! Упала, со второго этажа! 

Та найзапекліше протистояння в окремих прикордонних населених пунктах. Силам АТО не вдається взяти під контроль ці ділянки. З боку Росії позиції українських військових обстрілюють по кілька разів на добу. 

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Із самохідної артилерії КПП Довжанський Луганської області, також близько опівночі на ділянці прикордонної служби Станично-Луганської із території Росії здійснено близько сорока мінометних обстрілів по позиціям українських військових.

Сьомий день жалоби в Луганську. Там чи не щодня гинуть мирні мешканці. За останню добу таких п'ятеро. Поранених близько двох десятків.

- Не, ну не переживайте! Это у нас стреляют просто пушки тут. Такое у нас веселое настроение. А так все нормально тут. Что нам расстраиваться. Мы ж победим. Ну вот! Скоро это все закончится - сто процентов!

Нині часто стріляють у передмісті Луганська. Сили АТО звужують кільце навколо міста і відрізали всі основні магістралі, якими терористи отримували озброєння та живу силу.

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Идут бои и в районе аэропорта, идут бои в Раскошном, и в Лутугинском районе, и поселке Юбилейном. Но самое главное, что нам удалось вывести всех бойцов в районе аэропорта.

У самому Луганську зачинені майже всі крамниці. Є перебої з хлібом. Проте в щойно визволені від терористів населені пункти поблизу обласного центру повертається життя. У Щастя вже почали доправляти основні продукти харчування. Проте й тут є проблеми з хлібом.

Валентина, продавчиня:

- Хлеб возили из Луганска. Но сейчас перебои.

- Тьху-тьху-тьху! Живем, слава Богу! И будем жить назло всем!

А ось це відео знято вже в одному з населених пунктів Донецької області. Танки найманців стоять поряд з житловими будинками. Саме такі місця терористи обирають для обстрілу українських вояків. Не зупиняє бойовиків навіть те, що вогонь у відповідь може влучити в житла мирних мешканців. Саме таким чином сили так званої ДНР дискредитують армію України. У вільний від боїв час терористи вихваляються своїм озброєнням, а також не соромляться говорити, звідки приїхали.

- Рязань форевааа!

Щодня сили терористів підкріплюють техніка та озброєння з боку Російської федерації. На контрольованих територіях мінують мости та дороги.

- Вот это называется Град!

- Вот это Град?

- Да, как типа Катюши!

У Раді нацбезпеки зазначили: за останню добу на сході України загинуло тринадцятеро військових, поранених кілька десятків. Попри це, армійці кажуть - снаги знищити терористів, що руйнують українські міста та вбивають мирних мешканців - вистачить.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.