Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Стартував суд над КПУ

24 липня 2014, 21:17
Дата ефіру/події: Четвер, 24 липня 21:17

В Україні стартував історичний судовий процес про заборону комуністичної партії. Окружний адміністративний суд Києва розпочав розгляд справи за позовом Міністерства юстиції. Відомство вимагає анулювати реєстрацію партії як антиукраїнської і такої, що працює на розпад держави.

Гучний процес, після якого в країні можуть заборонити Комуністичну партію, викликав хвилю емоцій. Під будівлею суду - чимало людей. Здебільшого - активісти Свободи та люди літнього віку, які також виступають проти компартії. Охочих потрапити до зали суду чимало, та усіх не пускають. 

Олена Олексіївна, мешканка м. Києва:

- Я антикоммунистка с 8 лет, с 1948 года. Какой то чиновничек местный, у бабушки моей в то время уже погибло на фронте два сына и мой отец, ее зять, он подошел к ней и сказал: Параско, якщо не здаси налоги, то ми прийдем и усе там опишем. Мне было 8 лет, с тех пор я антикоммунистка.

Андрій Іллєнко, народний депутат:

- Зараз відбувається історичний судовий процес над комуністичною партією, яка повинна бути заборонена, і на мій погляд, сьогодні тут зібралось багато людей саме небайдужих, які прийшли, аби це рішення суду було, щоб ця злочинна, антинародна партія припинила своє ганебне існування.

Свободівці ще чотири місяці тому ініціювали розгляд справи про заборону Компартії Міністерством юстиції. Зрештою представники Мінюсту повідомляють - справу перенесли на 14 серпня. У компартії аж 8 захисників, кожен з яких хоче виступити і має чимало клопотань. Своєї провини комуністи не визнають. А закидають їм чимало.

Ганна Онищенко, представник Міністерства юстиції в суді:

- На даний момент порушено 307 кримінальних справ за злочинами, які допустили окремі члени КПУ, крім того, у нас містяться беззаперечні докази того, що як керівники партії, так і інші члени підтримували анексію Криму, які підтримували створення Луганстької народної республіки, створення Донецької народної республіки, які намагались відділити Дніпропетровську область і зробити її частиною Росії.

Нікого з відомих комуністів під судом ми не побачили. Більшість з них просто побоялися з'явитися. Представники компартії жаліються - усе якось недемократично.

Олександр Яременко, член КПУ:

- В яку Європу, з якою культурою, з таким безчинством, як вони приходять на засідання, не пропускають адвокатів, бють їх, то це є засідання. Порвали краватку і сорочку.

Адвокати компартії до журналістів не вийшли. Натомість учасники засідання кажуть - захищають КПУ відомі юристи, послуги яких не з дешевих.

Сидір Кизін, представник ВО Свободи в суді:

- Вони намагаються затягти справу в експертизи, щоб надали їм експертизу відео та звукозапису їх виступів, хоча вони загальновідомі, тому ми заперечили проти цих клопотань, суд відхилив більшість цих клопотань, сподіваємся, що розгляд справи буде швидким.

Активісти сподіваються, що рішення про заборону КПУ суд ухвалить уже до кінця літа.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Запрет КПУ будет означать конец демократии в стране и здравствуй диктатура правительства, которая сейчас у власти.
Фазимон 14.08.2014, 12:53 ответить
Какая там Европа если так ведут себя наши депутаты, мало того что КПУ обвиняют смешными аргументами прыгают по столам. Ведут себя как гопники и быдло. И так проблем и нерешенных вопросов полно, которые нужно немедленно решать. Как такие люди могут принимать решение за простой народ. #СтопЗапретКПУ #СтопБанКПУ
Украина 25.07.2014, 14:38 ответить
В том то и дело, что в стране экономический бардак, война на востоке, а власть занимается запретом им не угодных, обвиняя тех неаргументировано, а лишь только из собственных убеждений, что оппозиция в лице КПУ, будет перед выборами конкретной помехой. А как же демократия в стране? Как же те 2,6 млн. граждан страны, которые голосовали за КПУ? Как быть с теми реформаи, которые предлагали коммунисты, а они были уж куда реальней для решения ситуации в стране, нежели, законопроекты "о сенсорной кнопке", повышение налогов олигархам, понижению зарплат нардепам, лишение льгот бывших гос служащих. Правительство опомнись пока не поздно, потому что очередной социальный протест не за горами, а это новые жертвы.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.