Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ситуація на полях війни

28 серпня 2014, 00:12
Дата ефіру/події: Четвер, 28 серпня 00:12

На Донбасі бойовики продовжують обстрілювати міста й мирних мешканців. Є загиблі й серед українських вояків. За останню добу в зоні АТО втратили життя 13-ро армійців, 36 поранені.

Найскладніша ситуація залишається в місті Іловайську. Там майже безперервно лунають вибухи й автоматні черги. Українська артилерія завдала кілька прицільних вогневих ударів по скупченню терористів. Внаслідок обстрілів найманці втратили більше двох сотень своїх бійців, дві системи Град, броньовану вантажівку й чотири міномети. Ще одну мінометну обслугу вдалося знищити у відповідь на напад на позиції сил АТО неподалік населеного пункту Красний Яр.

Леонід Матюхін, речник штабу АТО:

- Продовжуються оборонні бої за утримання населених пунктів Новосветловка, Хрящувате. Здійснюється зачистка підрозділами сил АТО населених пунктів Родакове, Іллірія та Маломиколаївка. Тривають бойові дії з метою утримання під контролем міста Іловайськ та під'їзних шляхів і переважаючих висот довкола нього.

За інформацією Ради нацбезпеки та оборони, протягом доби сили АТО 34 рази вступали в сутички з терористами. Вояки успішно відбили напад на блокпост найманців поблизу селища Адріанаполя та захопили 8 бойовиків зі зброєю. Бандити захопили селище Старобешеве Донецької області. А тим часом Росія продовжує збільшувати кількість солдатів і техніки на українській тероторії.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України: 

- За оперативними даними, на виїзді з населеного пункту Побєда розгорнуто штаб батальйонної тактичної групи Збройних Сил Російської Федерації. В населений пункт Амвросіївка зайшло 5 БТР та 1 Камаз з живою силою. Якщо і ця тактична група заблукала й випадково зайшла на територію України, як і десантники 98-ої дивізії ВДВ, нам залишається нагадати, що повернутись до Росії вони можуть, тримаючись напряму прямо на Схід.

Внаслідок атак терористи зруйнували лікарню в Новоазовську. Нині цей та кілька прилеглих населених пунктів захоплені найманцями й російськими солдатами. Аби завадити подальшому наступу ворогів, до Маріуполя відрядили підкріплення у складі кількох тисяч вояків і нової бронетехніки.

Боєць Національної гвардії:

- Очень дружный коллектив, дух боевой высокий, все дружные, все на позитиве. Все хорошо!

А це вже кадри з Донецька. Вибухами пошкоджено будинки мирних мешканців і підприємства.

Охоронець підприємства:

- Я там под стол упал, короче, думал, что все. Осколки полетели. Стекло разбилось. Забежал в подвал и выжил поэтому только.

Значно почастішали випадки порушення повітряного простору на півдні України. У Херсонській області прикордонники зафіксували трьох ґвинтокрилів Федерації. Після короткої розвідки російські гелікоптери повернулися назад.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Російськими військовими проводиться обладнання позицій в районі м. Джанкой та на півночі тимчасово окупованого Криму. Серед місцевого населення поширюється інформація про можливі військові дії.

Водночас українські розвідники відзначають зменшення російської військової присутності у прикордонних районах Білгородської, Курської, Воронезької та Брянської областей.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
"Боевики" обстреливают населённые пункты а в интернете полно видео где жители тех самых пунктов винят в обстрелах Порошенко. Как так ??????????????????????
ррр 29.08.2014, 14:31 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.