Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Віталій Ярема відзвітував про 100 днів роботи

30 вересня 2014, 23:53
Дата ефіру/події: Вівторок, 30 вересня 23:53

Про розстріли на Майдані, розкрадання бюджету, попередників і свого високопоставленого сина. Генеральний прокурор України Віталій Ярема дав підсумкову прес-конференцію. Втім, похвалитися відомству поки особливо нічим.

Невеличка кімната у величезній і сучасній будівлі Генеральної прокуратури. В ній щонайменше сотня людей - співробітників ЗМІ, більше 30 камер. Всі чекають на Віталія Ярему, з підсумковою за 100 днів роботи прес-конференцією. Генеральний прокурор з'являється вчасно, спершу згадує про відповідальних за розстріли на Майдані. Утім, інформація не надто ексклюзивна.

Віталій Ярема, генеральний прокурор України:

- Виділені матеріли провадження стосовно трьох встановлених осіб, які були взяти під варту - це представники спецпідрозділу Беркут, серед яких командир роти - Дмитро Садовник.

Більше прокурорам вдалося просунутися у справі пограбування держави колишніми можновладцями - звітує Ярема про заарештовані рахунки. Приміром, у братів Клюєвих за кордоном у банках на двох було майже 30 мільйонів швейцарських франків, Олексія Азарова - сина екс-прем'єра - 7 мільйонів єврів, а в Сергія Арбузова - 50 мільйонів доларів США. Утім, чи повертатимуть ці кошти й як - генеральний прокурор не зазначив. Має він претензії й до свого попередника - Віктора Пшонки.

Віталій Ярема, генеральний прокурор України:

- В районі населеного пункту Стоянка, це був міст побудовнаний для колишнього генпрокурора Пшонки, щоб він міг, коли їхав додому в Гореничі, шоб він не зупинявся на світлофорі, спеціально для нього був побудований цей міст. Коли ми почали з'ясовувати, як виділялися ці кошти, то з'ясувалося, що з держбюдету було виділено 108 млн грн на будівництво цього мосту.

Що ж до власної персони, надто розголосу з призначенням сина на посаду голови Департаменту реєстрації нерухомості в одній зі служб Мін'юсту, Віталій Ярема скромно виправдовується - жодної корупції.

Віталій Ярема, генеральний прокурор України:

- Він працює в Мінюсті до мого призначення генпрокурором, він нормальна людина, він не бере хабарів, тим, що працює честно, заробляючи свої 6,5 тисяч грн в місяць, по-моєму, є різниця.

- Живе тоже на 6,5?

- Ми йому допомагаємо.

Загалом генеральний прокурор з підозрою ставиться до уваги з боку преси до свого відомства. Мовляв, це каверзи недругів. Матеріали про себе й своїх заступників вважає замовними. Й дарма, що журналістам, які готують гучні розслідування про зловживання помічників Яреми, погрожують розправою! Як ось журналістці телеканалу ЗІК, котра знімала про заступника Генпрокурора Анатолія Даниленка і причетність його й родини до виведення з державної власності 140 гектарів водоймищ на Київщині. Віталій Ярема став на захист підлеглого. Але врешті таки службовця з посади усунули.

Віталій Ярема, генеральний прокурор України:

- Даниленко звернувся з заявою, він не хочу бути на роботі, його відсторонили від виконання обов'язків на час проведення розслідування.

Розслідує його діяльність тепер СБУ.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.