Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Австралії вимушені створити спеціальну "швидку" для гладунів

10 жовтня 2014, 15:19
Дата ефіру/події: П’ятниця, 10 жовтня 15:19

Швидка допомога для товстунів. Транспорт, розрахований для перевезення пацієнтів, що мають надмірну вагу, курсує в Австралії. Виявляється, населення зеленого континенту стрімко гладшає. І не лише тамтешні медики змушені вживати радикальних методів для боротьби з недугою.

Швидка допомога, яка може транспортувати пацієнта заввfжки до півтони. Такі машини відтепер матимуть у своїх автопарках австралійські медзаклади. Транспорт функціональний, маневрений, полегшує роботу бригадам слуг Гіпократа і життя пацієнтам із зайвими кілограмами.

- Габарити авта більші проти аналогів. Машина на метр довша.

Останнім часом до австралійських медиків дедалі частіше надходять виклики від огрядних людей. Щомісяця - не менше півтораста. Статистики кажуть: ожиріння нині діагностоване в 16 відсотків населення зеленого континенту, й показники - зростають.

Джилліан Скіннер, міністр охорони здоров'я Нового Південного Вельсу:

- Такі авта зручні, й стануть неабиякими помічниками під час транспортування гладунів.

Погоджуються з цим не лише в Австралії. Приміром, європейці, а головно німці й британці, котрі давно з-поміж найгладкіших націй світу, теж створюють спецтранспорт. Боротьба із зайвими кілограмами є пріоритетною для влади. Людей мотивують до схуднення й здорового способу життя. Ті ж, кому це вдалося, з жахом згадують, якими були раніше і які незручності доводилося відчувати.

Сара Левіс, британка:

- Якось мене вирізали з власного будинку. Мені досі соромно перед медперсоналом, котрому довелося вовтузитися зі мною. Коли ти гладкий - то безпорадний…

Урядники й дієтологи, ба навіть податківці долучаються до програм зі схуднення націй. У Данії, приміром, кілька років тому товстунів мотивували змінювати раціон і харчуватися здоровіше в досить незвичний спосіб. Уряд обклав податками всю жирну їжу, збільшив ціни на сири, піци, олії й навіть морозиво.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.