Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Обережно: нова афера з банківськими картками

14 жовтня 2014, 23:27
Дата ефіру/події: Вівторок, 14 жовтня 23:27

Кілька вправних наполегливих фраз - і ваші гроші в кишені у аферистів. В Україні активізувалися шахраї, що називаються банківськими працівниками. Незаконні операції провадять головно з картками. Й зазвичай кревні жертви віддають зловмисникам самі.

У халепу вскочила 26-річна киянка. На сайті безкоштовних оголошень вона продавала сукню. Відгукнувся чоловік, попросив переслати річ з Києва в Миколаїв. Гроші за товар обіцяв переказати на картку.

Ольга, постраждала:

- Где-то через час после этого разговора позвонил другой человек, по голосу помоложе, Алексеем представился, сказал, что он сотрудник банка - старший менеджер.

Повідомив - проблеми з платежем. Тож для вдалої угоди гроші потрібно отримати в терміналі, як переказ. Навіть не запідозривши недоброго, киянка виконала вказівку. Поклала у пристрій свою картку.

Ольга, постраждала:

- В терминале начала набирать номер карточки, которую он диктовал, я спросила, что это за номер карты, он ответил - это моя виртуальная карта, чтобы прошел платеж, нужно набрать эту карту, и сумму мне сказал, это сумма - 3 тысячи грн, ввела свой код и деньги перечислились.

Зв'язок із чоловіком, який назвався менеджером банку, миттєво урвався. Тільки тоді Ольга зрозуміла - її ошукали. До того ж, бездоганно - визнає постраждала.

Ольга, постраждала:

- Он владел терминологией, грамотно говорил, рассказывал про денежный перевод, через который я могу получить эти деньги, он долго терпеливо мне объяснял, что делать.

Наталя Лур'є, кримінальний психолог:

- Человек, который занимается мошенничеством, он хорошо улавливает интонацию собеседника и может манипулировать, в даном случае он разговаривал очень мягко, они могут строго проговаривать, агрессивно.

Окрім інтонації, зважають і на притаманну майже всім рису характеру - жадібність.

Наталя Лур'є, кримінальний психолог:

- Это деньги, выгода, быстрее-быстрее получить то, что хочется.

Швидше отримати гроші хотіла й Ольга. Тож навіть не розуміла, що робить, коли розповідала аферистові особисту інформацію. Юристи нагадують - таке випитування працівникам банку категорично заборонено.

Ганна Осипова, юрист-консультант Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Відповідно до чинного законодавства, банки не можуть давати вказівки щодо дій з банківськими картками з приводу коштів власників банків.

Повернути нині гроші постраждалій дуже проблематично. Хоч банк, в якому відкрита її картка, прийняв заяву про шахрайські дії невідомих осіб, та операцію переказу грошей скасувати вже не можливо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.