Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Вінничині можуть засудити пенсіонера, котрий боронив свою родину

16 грудня 2014, 20:16
Дата ефіру/події: Вівторок, 16 грудня 20:16

Пенсіонер, захищаючи родину від нападників, застрелив одного злочинця. Іншого затримали наступного ранку в сусідньому селі. Сталося все на Вінничині. Нині за застосування зброї господаря, що боронив сім'ю, можуть посадити за ґрати.

На подвір'я родини Рибаків непрохані гості завітали приблизно о десятій вечора. Почувши шум, господиня вийшла надвір, де на неї напали двоє невідомих із закритими обличчями.

Явдоха Рибак, постраждала:

- Вони розвертують мене і так увалив сюди кулаком, ось до аж ніс весь червоний, і другий десь під око, в голову увалив которийсь, що аж запаморочилась, но я сознаніє не потіряла, і потом ще й аж чимось хльоснуло, чи то балончиком, що ось тут вони мені припекли.

Удершись до будинку, зловмисники напали на невістку господарів, яка була в кімнаті з 5-річним сином. Грабіжники почали погрожувати дитині, бити молоду жінку й вимагати грошей.

Іван Рибак, постраждалий:

- Онук кричить, невістку душать, за коси волочать, і весь час: сука, де гроші, давай гроші. Тішина, заглохло все, як кричали, як пищав цей внук, і вже цей внук не пищить, і невістка не кричить, я думав, що вже все, це вже очередь моя.

Шістдесятишестирічний пенсіонер зрозумів, що впоратися з міцними нападниками не вдасться, витяг із сейфа власну зареєстровану мисливську рушницю. У відповідь грабіжники почали погрожувати чимось схожим на пістолета. Тож господар вистрілив.

- Я раз вистрілив - він на це не реагірує, потім стрельнув по мені чимось, потом я був винужден стріляти по ньому на пораженіє, оце така була моя робота, ось до отпечаток остався з цього, що я стріляв, на стіні.

Куля влучила в одного з нападників. Поранення виявилося смертельним.

Володимир Повар, фельдшер швидкої допомоги:

- По прибуттю бригади швидкої допомоги пацієнту були надані усі необхідні реанімаційні заходи, однак поранення виявилось несумісним з життям.

Загиблий виявився місцевим. 19-річного хлопця раніше притягали до адміністративної відповідальності за дрібний розбій. Другого злочинця - 39-річного мешканця Сумської області - вдалося затримати наступного дня. 

Затриманий:

- Почему вы здесь?

- Задержали.

- За что?

- До выяснения личности.

- А по поводу дедушки с бабушкой?

- По поводу дедушки и бабушки согласно статьи 64 показаний никаких давать не буду. Я сам приезжий. 

- А откуда приехали?

- У меня нету документов, ниоткуда, я недавно освободился, езжу по Украине, то там, то там.

Затриманому за напад загрожує до 12 років тюрми. Покарати можуть і постраждалого господаря. Нині його звинувачують в умисному вбивстві внаслідок перевищення меж самооборони. А за це карають позбавленням волі на термін до двох років.

Ігор Моренець, керівник УМВС України у Вінницькій області:

- Проводиться розслідування ще, слідчі дії, але як ми бачимо, він захистив свою родину, себе, тому ще раз звертаємо увагу на те, що злодії в першу чергу люди озброєні, і розраховуючи на легку здобич, не треба, і треба бути готовими до того, що люди будуть надавати опір.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Правильно дедуля сделал что завалил этого отморозка,что их жалеть,нечего было лезть в чужой дом,на месте деда я бы за свою семью всех бы убил чебы мне это не стоило.Ат.всякое быдло неработающее,их не выпускать надо а садить на пожизненый срок на воле им делать нечего.
Гай Фокс 17.12.2014, 12:44 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.