Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мережа фітнес-клубів ошукала киян

18 грудня 2014, 21:29
Дата ефіру/події: Четвер, 18 грудня 21:29

Замість пітніти у тренажерній залі, мерзнуть під прокуратурою. У Києві розгорівся спортивний скандал. Клієнти мережевого фітнес-центру не можуть почати тренувань. Бо клуб, який обіцяли побудувати ще торік, досі не працює. А грошей, витрачених на придбання абонементів, ніхто не повертає. Півсотні ошуканих клієнтів прийшли вимагати правди під прокуратуру.

Інна прийшла під київську прокуратуру, бо жінці вже просто урвався терпець. Понад рік тому вона придбала три абонементи на тренування в фітнес-центрі. Заплатила 10 тисяч гривень, та досі жодного разу у клубі не була.

Інна Голодухіна, мешканка м. Києва:

- Говорили - к Новому году все будет открыто, мы приходили накануне прошлого еще Нового года, сказали: после праздников, потом март, потом первый квартал, сейчас никого там уже нет.

Таких, як Інна - дуже багато. Люди кажуть: дирекція фінтес-центру, замість повернути гроші, запропонувала ходити клієнтам в інші клуби мережі. Утім, киян це не влаштовує не лише тому, що їздити далеко. Твердять - в інших приміщеннях немає басейнів.

Вікторія, мешканка м. Києва:

- Нам обещали, что будет бассейн, что возле нас будет бассейн, в любом из этих клубов можно приехать, у них по всем 12 распространяется наша карта. В итоге, куда бы мы не ездили, это либо обычные качалки, либо единственный клуб, в котором есть бассейн, он работает с перебоями и там сумасшедшие очереди.

Що власники мережі спорт-клубів обіцяють одне, а роблять інше - переконався і Анушаван. Чоловік кілька років тому придбав абонемент до цього ж фітнес-закладу, але вже на Теремках. Йому також обіцяли басейн.

Анушаван, мешканець м. Києва:

- Они обещали, что построят, построят, но я его так и не дождался. Я написал заявление, они говорят, отдадим полсуммы, но зачем мне полсуммы, я хочу всю сумму, я же платил за всю услугу и ждал, что откроют бассейн.

Нині до прокуратури люди принесли колективну заяву, в якій просять покарати власників мережі. Та правоохоронці лише руками розводять.

Олена Яхно, прес-секратар прокуратури м. Києва:

- Як ви знаєте, депутати в жовтні проголосували за новий закон про прокуратуру, і тепер у нас немає загального нагляду, тобто що це значить - ми не можемо зараз проводити перевірку. Зараз кращий варіант для людей - звернутися до суду.

Ігор Мірошниченко, громадський активіст:

- Ошуканих сьогодні в місті Києві, за нашими підрахунками, близько 17 тисяч, це люди, які купили абонементи у спорт-клуби Спортленд, і купували для того, щоб повноціниими басейнами користуватися. Нині з 11 клубів басейн є лише в одному. 

Тим часом у самому спорт-клубі, через який спалахнув скандал, і досі продають абонементи. Та тільки, коли врешті відчинять заклад - не пояснили.

Аліна, працівниця спортивного клубу:

- У нас были разные даты по открытию, но первоначальная была - январь 14 года, но была задержка по открытию в связи с разными факторами.

- З якими? 

- В том числе и финансовая ситуация. Он безусловно откроется. Но точной информации по дате у меня еще нет.

У торговельному центрі, в якому мав би працювати фітнес-клуб, пояснили - вони розірвали договір. Бо спорткомплекс заборгував гроші за оренду.

Едді Прилепський, представник торговельного центру:

- Для нас это уже большие потери на самом деле, потому что мы на сегодня уже недополучили аренду, уже более чем за полгода.

Втім, клієнтів запевнили - вже у квітні в торговельному центрі має запрацювати інший спортивний заклад.

Едді Прилепський, представник торговельного центру:

- Все, кто купили абонементы, будут ходить в этот спортклуб, и он будет даже более усовершенствован, чем тот, который планировали.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.