Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На столичних тротуарах з'являються шлагбауми

18 грудня 2014, 22:17
Дата ефіру/події: Четвер, 18 грудня 22:17

Від небажаного автотранспорту тепер захищають не лише двори, а й тротуари. Так, у Києві шлагбаум встановили просто посеред пішохідної зони. Хто дозволяє перекривати дорогу перехожим та як боротися зі сваволею?

Цей знімок шлагбаума на тротуарі на вулиці Хорива збурив соціальні мережі. Кияни допитувалися - хто дозволив перекрити частину пішохідної зони? З цим питанням Свідок звернувся до столичної влади. І вже за кілька днів вулиця така.

Андрій Курилко, заступник керівника відділу Подільської райдержадміністрації м. Києва:

- Після вашого листа, який ми отримали з КМДА, працівники відділу контролю за благоустроєм вийшли і відповідно до своїх повноважень надали припис власнику даного шлагабауму, щоб з'ясувати законність його влаштування, власники зрозуміли, що документи вони нам предоставити не зможуть, дозвільні, і тому вони власними силами демонтували шлаuбаум і замість шлаuбауму поставили квітникову клумбу.

Втім, всієї конструкції не зняли. Прибрали лише ту частину, що перекривала тротуар.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Оскільки шлагбаум не демонтували, можна припустити, що за деякий час дорогу знову перекриють. Тож ми повернемось сюди, аби подивитись, що змінилось.

Ліквідовувати незаконні об'єкти районна влада не може - її завдання перевірити документи, і якщо їх немає - вимагати, щоб власник недозволеної споруди сам її прибрав. Якщо ж "ні" - штраф.

Андрій Курилко, заступник керівника відділу Подільської райдержадміністрації м. Києва:

- Якщо юридичну особу ми штрафуємо, це ми складаємо адмінпротокол, направляємо на комісію, і на розгляд адмінкомісії - максимум 1700 грн, мінімум 800 грн. Для юридичної особи.

Примусово демонтувати незаконні шлагбауми можуть комунальні підприємства міста.

Андрій Курилко, заступник керівника відділу Подільської райдержадміністрації м. Києва:

- Демонтаж даного об'єкту повинні займатися міські служби, це міський благоустрій, та комунальне підприємство Київдорсервіс.

Та найдивовижніше інше - з кінця 2011 року у столиці нікому видавати дозволи на встановлення шлагбаумів. Так нам відповіли в Департаменті з благоустрою Київміськдержадміністрації. 

- По суті, особи, які самовільно встановлюють шлагбауми, у тому числі наведені у запиті, скористалися правовою колізією, згідно з якою на сьогодні у Києві немає муніципального органу, який опікувався би правовими засадами щодо дозволу/не дозволу на встановлення будь-яких шлагбаумів.

Раніше папери оформляли районні ради. Після їхньої ліквідації цих повноважень нікому не передали. Тому жоден шлагбаум встановити законно нині не можна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.