Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Черкаські зоозахисники б'ють на сполох

23 грудня 2014, 22:03
Дата ефіру/події: Вівторок, 23 грудня 22:03

Морив собаку голодом, аби її не вигулювати. Таке коїв мешканець Черкас. Зоозахисники обурюються - покарати кривдників тварин майже нереально. А щомісяця фіксують по кілька випадків жорстокого поводження з чотирилапими.

Ще тиждень тому цей пес міг би стати експонатом для лекцій студентів-ветеринарів. Був скелет, обтягнутий шкірою, згадують зоозахисники.

Андрій Мілевський, волонтер:

- В ужаснейшем состоянии, худая, истощенная собака была, в 2 раза худее, чем выглядит сейчас, собака хорошая, отличная, молодая, прекрасный характер, контактная.

Навіщо так мордував собаку - господар зізнався. Сказав - не годував, щоб пес не гидив. На сполох ударила сусідка, яка більше не могла спостерігати, як мучиться тварина.

Дарина Лук'янова, мешканка м. Черкас:

- Она к нему радостная, хозяин, даже если б она убежала, как он говорил, то она б вернулась домой, потому что знает, что это ее дом. Он сказал - ну все, ты меня объела, иди кого-то другого объедай.

Такі випадки, зазначають зоозахисники, не поодинокі. Надходить по кілька дзвінків на місяць щодо жорстокого поводження з тваринами, втім, протидіяти цьому неможливо.

Леся Матвеєва, зоозахисниця:

- Те, що лякає нас найбільше - немає в принципі ніякого покарання, існує закон про жорстоке поводження із тваринами, але на практиці його примінити майже неможливо.

Якщо не карати за таке безжальне ставлення - будуть страшні наслідки в майбутньому. Психологи кажуть - мешканці, котрі немилосердні з тваринами, з часом заподіюватимуть шкоду й людям.

Любов Жеребньова, психолог:

- Має засуджуватись і не бути безкарною, тому що безкарність, вона якраз і продукує у агресивної особистості відчуття того, що вона немає чітких меж усвідомлення між тим, що може собі дозволити робити і чого однозначноне повинна дозволяти.

Тепер врятований пес вчиться наново вірити людям. Наступного разу з господарями йому пощастить більше - про це вже подбають зоозахисники.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.