Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 15 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Найрезонансніші пожежі та вибухи 2014

1 січня 2015, 14:56
Дата ефіру/події: Четвер, 1 січня 14:56

Загибель у вогні! Цього року в Україні було 68 тисяч пожеж. Понад дві тисячі людей загинули. Більшість трагічних вИпадків сталися через банальне недбальство. Та деякі виникли не через трагічний збіг обставин чи порушенням правил техніки безпеки.

Восьмеро загиблих, семеро постраждалих - такі наслідки січневої пожежі на ювелірній фабриці в Харкові.

Олена, свідок:

- Люди высовывались, на кондиционерах висели, держались на кондиционерах, потом срывались и падали.

Четверо людей вистрибнули з вікна четвертого поверху. Двоє з них розбилися насмерть. Надзвичайна пригода вразила безпорадністю рятувальників. Які не могли нічого вдіяти.

Зоя Столиця, теща постраждалого:

- Это были не спасатели. Это были просто зрители, как в цирке. Они просто стояли и смотрели, как люди там горят внутри, а эти висят на руках. Никто ничего не делал.

Ще шестеро працівників загинули всередині приміщення. Люди не змогли вибратися, бо через займання вимкнулася система електронного відкривання дверей. Причиною трагедії назвали порушення правил безпеки - проти керівництва фабрики розпочате провадження. Родинам загиблих виплатили по 100 тисяч гривень компенсації. 

***

Потужний вибух на АЗС у Переяславі-Хмельницькому позбавив життя шістьох людей. Все, що лишилося від станції - яма та уламки будівлі.

- Був дуже-дуже сильний звук, ми були за кілометр звідси.

- І який звук?

- Сильний хлопок, вроде газовий балон розорвався.

Рвонуло у приміщенні, де розташовані каси й міні-маркет. Всередині було багато людей: працівників і клієнтів. Від подальшого руйнування АЗС врятувала багатотонка.

- Якби не автівка - пішло б на заправочні колонки.

Вже наступного дня слідчі з'ясували причину вибуху - несправність газорозподільчої колонки. 

***

Ще шістьох людей і самого себе вбив самогубця в Миколаєві. Чоловік вирішив скоїти суїцид і підірвав десятиповерхівку.

- Был страшный взрыв и все дома содрогнулись.

- Я стояла на кухне и такой толчок пошел, как землятресение. И я увидела дым за окном, и посыпались куски плит.

Шматки розлетілися на 30 метрів і завалили вхід. Люди потрапили в кам'яну пастку. Влаштував вибух мешканець будинку. За кілька годин до трагедії він сповістив друзів, що хоче скоїти самогубство.

Дмитро Єфименко, заступник прокурора Миколаївської області:

- Дорогие друзья и просто знакомые, искренне прошу у всех прощения. Не поминайте лихом.

Дізнавшись про листа, дружина кинулася до чоловіка. Коли зайшла до квартири, рвонуло. Жінка дивом вижила. Більше сотні мешканців утратили речі й документи і залишилися просто неба.

***

Теракт у центрі Харкова. Тринадцятеро людей постраждали внаслідок вибуху в пабі "Стіна".

Христина Загородня, свідок:

- Шли как раз напротив, смеялись - и сразу взрыв. Посыпались камни, стекла. На нас, хотя мы были с другой вообще стороны.

У мить вибуху в пабі було 22-є людей - відвідувачі та працівники закладу. Бригади швидкої одразу доправили до лікарні вісьмох постраждалих.

Денис Солодовников, співвласник закладу:

- Взрывом разнесло бетонную барную стойку. Благодаря тому, что это был армированный бетон, наши сотрудники не пострадали серьезно. Весь основной взрыв пришелся на зал.

Міліція, прокуратура та Служба безпеки розпочали кримінальне провадження за статтею "терористичний акт". У СБУ згодом повідомили, що злочинці застосували пластикову бомбу магнітної дії російського виробництва.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.