Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дівчинка зі страшним диагнозом потребує допомоги

20 січня 2015, 10:56
Дата ефіру/події: Вівторок, 20 січня 10:56

Батьки 9-річної Іванки Залепи благають про допомогу. У столичному Охматдиті дівчинці поставили страшний діагноз - лейкопаненцефаліт. Шансів вилікувати її в Україні немає, тож батьки сподіваються на диво від німецьких лікарів. Діагностика в яких коштує 12 з половиною тисяч євро. В родини таких грошей немає, тож вся надія на небайдужих людей.

Іванка вже два місяці не ходить і не говорить. Час від часу її мучать страшні судоми. Почалось усе влітку. Спочатку дитині діагностували ГРВІ, у дівчинки боліла голова та дошкуляли запаморочення. Після тривалих обстежень у Рівному поставили діагноз - енцефаліт.

Катерина Залепа, мати хворої дівчинки:

- Нам зразу зробили МРТ і поставили якби укус кліща, думали, як вона була в таборі, її вкусив кліщ. І нам поставили енцефаліт. Лікували там три тижні енцефаліт. Дитині ставало гірше, коли почали капати гормон, дитина почала скаржитись на ножки.

Після цього Іванку перевели до відділення нейрохірургії столичного Охматдиту.

Катерина Залепа, мати хворої дівчинки:

- Нам так само ставили тут енцефаліт, і так трошки було покращення, ми вже думали - на Миколу поїдемо додому. І почали їй опять капати гормон і їй гормон дав таке ускладнення, що вже вона перестала говорити, ходити на ножки, і на даний час вона не говорить, не ходить, нічого.

Пацієнти з діагнозом підгострий склерозуючий лейкопаненцефаліт трапляються дуже рідко - один на кілька десятків тисяч. Українські лікарі зробили все, що могли, дитину оглядали провідні неврологи країни. Втім, терапія результатів не дає. Надія тепер - на німецьких медиків.

Олена Савченко, завідувачка відділення Охматдиту:

- Противовирусная терапия, она прошла курс, антибактериальная терапия, гормональная терапия, это все здесь проведено. Какого-то результата значимого в положительную сторону мы не получили. Она остается практически самым тяжелым больным в нашем отделении, но это процесс еще текущий, и поэтому если немецкие коллеги найдут что-то, что поможет более радикально помочь этой пациентке, мы будем очень благодарны.

Батьки дівчинки знайшли німецьку клініку, яка готова провести обстеження дитини та поставити свій діагноз.

Катерина Залепа, мати хворої дівчинки:

- Ставлять діагноз: підгострий лейкопаненцефаліт, нам говорять, що він практично не виліковується, що лікування від нього немає. Но ми не здаємся, ми звернулись в німецьку клініку, яка говорить, що нам встановлять точний діагноз і будуть надіятись вилікувати її.

Однак на діагностику у німецькій клініці необхідно зібрати 12,5 тисяч євро. Іванку у Німеччині готові прийняти вже 25 січня. Без допомоги небайдужих людей небагатій родині з Рівненщини цих грошей не зібрати.

- Ми просим всіх людей, хто небайдужий, щоб допомогли нам зібрати ці кошти, щоб урятувати нашу дитину.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку: 4627 0812 0510 3844 (Залепа Валерій Васильович)

тел. 097 635-73-74 (батько - Валерій Васильович)

тел. 096 768-59-66 (мама - Катерина Никодимівна).

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.