Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі шахраї ошукали бабусю-ветерана

5 лютого 2015, 23:26
Дата ефіру/події: Четвер, 5 лютого 23:26

Забрали останнє. Шахраї, що обкрадають літніх людей під виглядом волонтерів і соцпрацівників, активізувалися в Одесі. Приносять нібито грошову допомогу однією великою, але фальшованою купюрою. Просять старих знайти решту. Крім грошей, нишком виносять із квартири все, що зможуть знайти цінного.

Клавдія Олександрівна - Ветеран Великої Вітчизняної війни. Має двох дочок, проте жити воліє окремо, у власній квартирі на першому поверсі. Щоб відкрила двері, гості зазвичай стукають у вікно. Саме так зробила і жінка, що назвалася соцпрацівницею. Сказала: принесла грошову допомогу.

Клавдія Калачова, постраждала:

- Я говорю: О! Такое внимание проявили к ветеранам. Удивилась.

Жінку із купою паперів у руках старенька впустила у квартиру. Навіть документів не спитала. Натомість пред'явила власний паспорт. Розписалась за отримання ста гривень. У соцпрацівника знайшлася лише купюра у 500.

Клавдія Калачова, постраждала:

- Говорит: Надо 400 рублей сдачи. Я пошла в спальню, взяла свои 400 рублей по сто рублей.

Гостя розпитала, коли пані Клавдія отримує пенсію. Жалісливо подивилась на руки старенької. Сказала: обов'язково треба робити масаж.

Клавдія Калачова, постраждала:

- Она говорит: к вам придут массаж делать. Давайте я вам сделаю, раз уж пришла, я сняла с руки кольцо. Положила на стол. Она говорит: Теперь нужно 10 минут полежать. Я легла. Она говорит: Повернитесь к стене.

Те, що гроші фальшиві, літня жінка побачила, коли шахрайка вже пішла. Тоді ж зрозуміла: зникла обручка та золота брошка. Рідні старенької дивуються: злодійка прийшла до неї добре підготовленою.

Ірина Підгірна, дочка постраждалої:

- Она назвала ФИО мамы. Она знала, что она проживает с двумя дочками. Я так думаю, что она получает информацию из ЖЕКа. Потому что так просто человек не может прийти.

Але правоохоронці кажуть: добути такі дані зовсім не складно.

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- В том же квартале, во дворе, где такие же старушки могут по просьбе, приходят и говорят: хотим помочь, кто тут у вас самый. И те же старушки открывают все карты, рассказывают.

У міліції наголошують: ця схема шахрайства не нова. Нагадують літнім людям: не впускати невідомих до помешкання, перевіряти документи. Якщо є підозри, радять: краще викликати міліцію та попередити про це гостей. Справжні соціальні працівники дочекаються правоохоронців. Клавдія Олександрівна все це знала, але дуже хотіла повірити. Тепер каже: не так шкода грошей, але серце болить за обручку, яку не знімала з дня весілля.

- Которое носила столько лет.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Стенянский Владимир - мошенник, который работает от завода Стеклопласт. Стенянский Владимир забирает 100% предоплаты и не выполняет свои обязательства перед заказчикам. Ворует логотипы других заводов и под их именем печатает визитки. В Одессе позиционирует себя как официальный представитель компании Стеклопласт.

Стенянский Владимир. ‎+38 (048) 789-23-69, +38 (‎097) 965-67-68, +38 (‎063) 828-80-86

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.