Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Самооборона для тендітних пані

10 лютого 2015, 13:06
Дата ефіру/події: Вівторок, 10 лютого 13:06

Тендітна - не завжди слабка. Дедалі більше українок вчаться боронити себе в небезпечних ситуаціях. Довгі нігті та нестандартна поведінка допоможуть налякати, а якщо доведеться -  і добряче відлупцювати сильнішого та в рази більшого нападника. Як стати неприємною жертвою та вирватись з рук кремезного ґвалтівника чи грабіжника?

Тендітна пані проти агресивного громила. Однак фінал сутички необов'язково очевидний. Тренери з карате запевняють: два місяці - і елементарні прийоми, які допоможуть дати відсіч нападникові, запам'ятає не лише мозок, але й тіло. І це вже запорука того, що в надзвичайній ситуації навіть початківець зможе за себе постояти.

Борис Гладкий, президент київської асоціації карате:

- На каждой тренировке девушка выбрасывает тысячи ударов руками и ногами... Память мышц и тела на уровне суставов - они, конечно, это запоминают, и когда уже мозг парализован страхом, стрессом, то за него начинает работать тело.

Та займатись таким видом спорту наважується не так багато жінок. З 30 осіб у групі лише 8 представниць слабкої статі.

Лідія, відвідувачка школи карате:

- Я готова, я знаю, что я иду по улице - я готова, я сумею себя защитить.

Окрім самооборони, бойове мистецтво ще й непоганий метод зняти стрес.

Наталія, відвідувачка школи карате:

- Після робочого дня якось і психологічно важко, але приходиш тільки в зал - ОС, і все проходить, залишаєш всі проблеми за дверима, входиш в новий світ.

А це вже звичайні курси самооборони. Гарно вимахувати ногами та кулаками тут не навчать. Основна мета - не дати себе скривдити. Перш ніж бити противника, тренери радять спробувати його відлякати.

Володимир Кучма, тренер школи самооборони:

- Это два варианта - агрессия, жуткая просто до безумия агрессия, которая заставит человека подумать: а может ну его, найду какую-то другую жертву, или полностью неадекватное поведение, например считать пингвинчиков, лезть целоватся, танцевать с нападающим.

Якщо ж справа вже дійшла до силового протистояння, варто стати неприємною жертвою і бити нападника по найбільш вразливих місцях.

- Основные зоны поражения, если мы говорим о фронтальной стороне, это глаза, горло и пах.

Тож разом із тренером вчимося відбиватись від грабіжника чи маніяка.

Тетяна Стець, кореспондентка:

- Навчитися такому прийому можна за кілька хвилин, однак, аби не втратити навики, повторювати його потрібно з певною періодичністю.

Володимир Кучма, тренер школи самооборони:

- Если этого навыка нету, то он, скорее всего, не сработает в реальной ситуации. Для того, чтоб двигательный навык запомнился, нужно хотя бы от 2 тысяч повторений.

Для кращого ефекту на тренуваннях проводять стрес-тренінги. Фізичні навантаження, заняття в темряві та імітація неочікуваного нападу - усе заради того, аби жінка відчула себе у справжній небезпеці.

Та головне правило від знавців самооборонної справи - якщо на вас нападають, аби пограбувати, не варто ризикувати життям заради грошей.

Володимир Кучма, тренер школи самооборони:

- Дратся за 50 гривен в кошельке не надо, лучше их отдать и спокойно дойти.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.