Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Вінничині від ускладнень грипу померла дитина

26 лютого 2015, 23:25
Дата ефіру/події: Четвер, 26 лютого 23:25

Чотирирічна дівчинка померла від ускладнень після грипу на Вінниччині. Дитина померла в реанімації від набряку мозку. Причини трагедії має з'ясувати спеціальна медико-експертна комісія. Цей випадок став першим смертельним від початку епідемії грипу в області.

Тато маленької Катерини ледь стримує сльози. Він не розлучається з улюбленими іграшками донечки. І досі не вірить, що її вже нема серед живих.

- Оцього от вона любила. А ті ігрушки, шо вона любила, отправили, цей… поклали у гроб.

Чотирирічне маля померло від ускладнень, що їх спричинив грип. Бабуся згадує - онука занедужала тиждень тому. Із симптомів - лише кашель і слабкість, та медика викликали. Лікували дівчинку згідно з призначенннями сільської фельдшерки.

Поліна Лукашенко, бабуся померлої дівчинки:

- Вона собі так покашлювала. Ми їй то то, то сьо. І так. Оце поїхала в Жмеринку- дєдові брати уколи - купила їй мікстуру цю від кашлю. А то так, я ж кажу, то маліну, то шо…

Проте, за кілька днів увечері дитині раптово почала зростати температура. Батьки намагалися збити її самотужки - обтиранями та жарознижувальним, а коли побачили, що це не допомагає - викликали швидку.

Людмила Музика, завідувачка фельдшерсько-акушерського пункту с. Кармелюкового:

- Температура вже на очах у рідних почала підніматися. Вони ставлять градусник - 40, через буквально секунд, буквально до хвилини - 41. Знову ставлять - вже 42. Вона в них на очах почала підніматися. Приїхала швидка допомога, ми їй вже в швидкій поставили крапельницю.

Дитину терміново транспортували до реанімації. Кілька годин медики намагалися врятувати життя Катрусі, втім, маля померло. Попередні висновки лікарів - набряк мізку, спричинений гіпертермією.

Тетяна Бабій, директорка департаменту охорони здоров'я Вінницької облдержадміністртації:

- На момент, коли прибула швидка допомога - була температура 41,6. Тобто дуже швидкий, злоякісний перебіг вірусної інфекції саме з гіпертермією. Надавались всі реанімаційні заходи. В повному об'ємі. Але, на жаль, дитину спасти не вдалось.

Днями до справи про раптову смерть дівчинки візьметься спеціальна комісія.

Тетяна Бабій, директорка департаменту охорони здоров'я Вінницької облдержадміністртації:

- Даний випадок буде розглянутий на клініко-експертій комісії. Оцінено роль медичних працівників у наданні медичної допомоги. Оцінка статусу розвитку цієї дитини, спостереження і таке інше. Тобто, ті моменти, які могли би попередити, визначити, чи були такі моменти, які б могли попередити даний летальний випадок.

Цей випадок став першим летальним від початку карантину на Вінниччині, кажуть у департаменті охорони здоров'я. У реґіоні й досі епідпоріг перевищений на 30 відсотків.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.