Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Фінансовий майдан використовують для дестабілізації країни

27 лютого 2015, 23:44
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 лютого 23:44

Протестувальники під стінами Нацбанку України: мученики чи провокатори? Напередодні у столиці, на вулиці Інститутській, сталися сутички між бійцями Нацгвардії і представниками так званого фінансового майдану. Мітингувальники заявляють про трьох побитих. Утім, в СБУ заявили - це лише спланована й проплачена акція!

Сутички між протестувальниками і бійцями Нацгвардії сталися начебто через порушеннями людьми благоустрою.

Дмитро Бесараб, протестувальник:

- Люди поставили даже не палатку, это был обычный навес, и стали кучкой, это были активисты. Люди просто от дождя прятались.

Цієї миті - кажуть мітингарі - приїхало кілька автобусів з правоохоронцями. Загородження від дощу попросили знести. 

- Благоустрій міста Києва не порушуйте, будь-ласка.

Потім, як твердять активісти, їх почали розганяти.

Віталій Белько, протестувальник:

- Люди приехали с разных областей: Запорожье, Закарпатье, Харьков, они начали просто брать эти вещи, перед этим подъехал трактор, просто закидывать в кузов. При этом люди отстаивали свое, началась толкотня, борьба, было побито три наших активиста, челюсть сломана.

Хоча на жодному відео побитих немає. До НБУ приїхав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він вибачився перед мітингувальниками за дії своїх підлеглих. З посади звільнив керівника Печерського райвідділку міліції, його заступника із громадської безпеки відсторонив. На з'ясування обставин інциденту керівник МВС дав своїм заступникам дві доби. За фактом зіткнення відкрито кримінальне провадження. У СБУ ж заявили: сутички на Інститутській - це спланована й проплачена акція, яку замовила фінустанова, яку раніше Нацбанк позбавив ліцензії.

Валентин Наливайченко, голова СБУ:

- Один з ліквідованих, так звана помийка, пральна машина, комерційних банків, міський комерційний банк, який розкрав з фонду гарантування вкладів 3,6 млрд грн, наймає так званих протестувальників, провокаторів, і збурюють ситуацію, і доводять її до того, що мало вчора місце в Києві.

Люди продовжують мітингувати під стінами головної фінансової установи країни. Кажуть - звідти не підуть.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.