Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині викрали та жорстоко закатували адвоката

25 березня 2015, 21:12
Дата ефіру/події: Середа, 25 березня 21:12

Тіло адвоката, який зник кілька день тому на Київщині, знайшли в полі. 20 березня Юрій Ігнатенко поїхав на зустріч, із якої не повернувся. Чоловіка шукали родичі та правоохоронці, а знайшов рибалка. Колеги вбитого переконані - адвокатові помстилися за виграну справу.

На цвинтарі поблизу Борисполя прощаються з адвокатом - Юрієм Ігнатенком. Біля закритої труни десятки людей.

Михайло, родич загиблого:

- Юра сказал: сыновьям я стройку не закончу, он строит дом в Иванкове, вы будете достраивать этот дом, и говорил, чтоб не подходили к машинам, он что-то чувствовал.

20 березня юрист поїхав на зустріч в одній зі справ. Додому він уже не повернувся. Останнє, що бачили свідки - адвокат сів до чужого БМВ.

Михайло, родич загиблого:

- Видно было, что машина качалась и там что-то происходит, потом другой человек нашел на обочине курточку, ключи, телефон и много крови, но его там не было.

Родичі відразу повідомили міліцію. 49-річного Юрія Ігнатенка шукали кілька діб і знайшли - за вісімдесят кілометрів від місця зникнення, вже мертвим. 

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Тіло чоловіка знайшли посеред поля, біля водойми у селі Рожнах. Упізнати адвоката було неможливо, адже він був дуже побитий і не мав жодних документів.

Петро Бойко, голова Ради адвокатів Київської області:

- Тіло вбитого знайшли в таких хащах, де ніхто не міг бути, тому злочинці і не ховали труп, випадково знайшов його рибак, який заблудився.

Колеги вбитого розповідають: останні чотири роки Юрій вів майнову справу. Захищав права старенької жінки.

Петро Бойко, голова Ради адвокатів Київської області:

- У потерпілої був син, він здав квартиру певній особі, і ця особа каже: ой, а ми з ним жили фактично в шлюбі, вони за два дні оформили квартиру у власність і тут же продали і передали іншій особі.

Адвокат виграв усі суди. Тож йому, певні в раді адвокатів, вирішили помститися. Адже не раз погрожували. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- На тілі було дуже багато тілесних ушкоджень, зараз слідчими проводяться оперативно-розшукові заходи, щоб встановити, хто міг скоїти це вбивство.

Тим часом колеги правника переконані - злочин скоїли саме через професійну діяльність адвоката. Тому зроблять усе, аби вбивць знайшли й притягли до відповідальності.

Петро Бойко, голова Ради адвокатів Київської області:

- Це вперше в Київській області смерть пов'язана з професійною діяльністю, саме з професійною діяльністю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.