Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві породіллю в переймах не пускали до пологового будинку, поки не заплатить

10 квітня 2015, 00:07
Дата ефіру/події: П’ятниця, 10 квітня 00:07

Три з половиною тисячі гривень за можливість народити. У столичному пологовому будинку у вагітної не хотіли приймати пологів, аж допоки заплатить обов'язковий добровільний внесок. Ба, більше, жінку випровадили на вулицю.

Із пологового Юлію зустрічає родина та журналісти. Кілька день тому жінка ледь не народила просто перед головним входом до медзакладу. Каже: її відмовлялися шпиталювати без добровільного внеску, а також тому, що не має столичної прописки.

Юлія, породілля:

- Не хотіли, хотіли направити у Боярську лікарню!

- Чому?

- Тому що я там прописана.

- Але він би вас прийняв?

- Ну так, за благодійний внесок.

Мати породіллі розповідає: усю вагітність за її донькою спостерігали саме в цій лікарні.

Валентина Іванівна, мати породіллі:

- Лікар сказав, що якщо ми п'ятого не народимо, то шостого повинні прийти на прийом. Вона була в такому стані, що їй дуже нелегко було пересуватися.

Жінку, що от-от мала народити, медики водили кабінетами. Пояснювали: мовляв, доброчинний внесок на 3500 гривень потрібен на медикаменти та утримання пацієнтки в закладі.

Валентина Іванівна, мати породіллі:

- Повинен був дати дозвіл на лягання в стаціонар головний лікар, в якому він їй  відмовив, так як сказав, що ти поїдеш народжувати в свою Боярку, по місцю своєї реєстрації. На жаль, допомоги про її перевезення до другого пологового будинку головний лікар нам не надав.

Тим часом доньці з кожною хвилиною ставало гірше. Саме тому рідні не ризикнули везти її до іншої пологового, знайшли необхідні гроші та заплатили. Лише тоді жінку забрали до палати. Такою поведінкою головного лікаря обурилися і його підлеглі. Сергій Бакшеєв, що працює тут акушером-гінекологом, і надав розголосу цьому конфліктові.

Сергій Бакшеєв, акушер-гінеколог пологового будинку №3 Києва:

- В этом роддоме построена целая система работы с благотворительным фондом. 

Натомість сам керівник закладу всі звинувачення в корупційних схемах на свою адресу - відкидає. Каже, конфлікт суто внутрішній, бо деякі лікарні хочуть його звільнення. Усі їхні слова - наклеп.

Юрій Кувіта, керівник пологового будинку №3 Києва:

- Практично в усіх лікарняних закладах є недофінансування, не тільки в Києві. Зараз, нажаль, така ситуація. Допоки не буде розслідування, знаєте що, як всі кажуть, говорять, то в Одесі кажуть: і Ви говоріть! Я звернувся до правоохоронних органів.

Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів:

- Якщо не сплачений благодійний внесок, то людина не повинна померти, їй повинні надати допомогу, однозначно, лікар повинен надати це. Незалежне розслідування проведемо й дамо оцінку цьому.

Про медичний конфлікт уже знають і в Київській міськдержадміністрації. Запевнили: найближчими днями Міністерство охорони здоров'я проведе перевірку. Якщо факти вимагання грошей знайдуть і доведуть - корупціонери пологового будинку відповідатимуть за законом.

Михайло Радуцький, заступник голови Київської місьдержадміністрації:

- Благодійний внесок - це може бути мільярд, а може  5 копійок, це вже особиста справа людини. Тарифів на благодійни внески немає, крапка! Якщо факти підтвердяться бодай на 20 відсотків, то це не тільке звільнення, але цей й передача справи до МВС або прокуратури.

Мати ж породіллі вирішила: поверне кревні 3500 гривень і чекатиме на підсумки перевірки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Ребята откройте глаза ) 3.500 грн? ето же мелочь) Я месяц назад рожала в 8 роддоме ( обласная) . Там это дело поставленно на широкую ногу. И все это знают. Измерять нужно не такими цифрами. У меня было кесарево - ушло 10 тысяч практически это притом что я не договаривалась с врачами. Если договариваешься то только врачу может быть и 5 тысяч и 7 . Зато если ты договорился то у тебя к матрасу дают эщо и паралоновый матрас. Остальные спят на .... даже не могу назвать матрасом. Условия ужасные. На тебя смотрят как не как на пациента а на потенциального денежного мешочка. Платить нужно за все. Зделали клизьму -плати . За моющее плати(видишь ли им не выделяют деньги на моющее а мыть нужно.) . Пользуешься електрическим чайником на коридоре? плати. Кстати столовых там нету в коридоре стоят два стола без стульчиков. Хочешь- кушай стоя. На чем разогреть покушать тоже нету - беременным приходиться кушать с холодильника . От кроватей сильно болит поясница и спина - так болит что роженицы что после кесаревого что естественные роды не могут сидеть на них не то что лежать. Атмосфера ужасная, все на слезах. это же роддом должен быть смех и щастье. Я приехала домой у меня началась недельки на две депресия. Сутки слезы лились сами по себе .Нету ни телевизора - хотя в санитарок он есть и они его успешно смотрят на роботе. А привести с собой страшно так как воруют. При меня прошла волна краж очень много у кого своровали деньги . еду , атакже пакет с детскими вещами, Такчто ваши 3.500 тысячи мелочь. Вот только они подло поступили что плохо а не принимали - сволочи. Не имели право .
Оля 10.04.2015, 10:26 ответить
Киевская областная - это кошмар! Деньги дерут немалые и со всех. Все знают и молчат. Еще никто эту тему не поднял. 10-12 тыс. грн. за роды! Моя подруга имела несчастье туда попасть, теперь вместо того, чтобы готовиться к счастливому материнству и радоваться, впала в полное отчаяние и панику. У нее нет таких денег и взять негде! Когда уже кто-нибудь серьезно займется больничной коррупцией!
Наталья 22.05.2015, 19:57 ответить
Сами виноваты раз платите.Одна не заплатила ,вторая и все .Не бойтесь вас не зарежут,а что смотрят косо так потерпите или влазте в долги и не пишите об этом.Лохи.
лика 27.03.2017, 20:15 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.