Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Будні вогняного десанту Вінниччини

29 квітня 2015, 22:35
Дата ефіру/події: Середа, 29 квітня 22:35

Напоготові рятувальники Вінниччини. Напередодні травневих свят вони тренуються захищати зелену зону від умисних підпалів та випадкових займань.

Під час обходу він помічає пожежу, яка швидко розповсюджується хвойною підстилкою, сухим хмизом та стовбурами дерев. Лісівник негайно викликає на допомогу  рятувальників.

- Хочу просити вас в наданні допомоги! В нас помічена пожежа в лісовому масиві на території Тиврівського району. По наших даних квартал 49-й, четвертий. Площа - 4,9 гектара…

Поки пожежні у дорозі - на місце займання поспішають працівники лісгоспу. Вони перекопують землю довкола вогнища, згодом з'являється трактор, що переорює територію довкола небезпечної зони. За лічені хвилини до справи долучається й пожежна техніка. Роботі перешкоджає шквальний вітер. Проте полум'я вдається загасити. Понад чотири гектари лісу врятовано. Навчання вінницьких лісівників та надзвичайників нарешті завершуються.

Руслан Новак, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Були проведені спільні тактико-спеціальні навчання щодо гасіння умовної лісової пожежі з практичним застосуванням особового складу всіх підрозділів. Мета навчання - саме злагоджені дій під час таких пожеж - була досягнена.

Цьогоріч через теплу погоду пожежно-небезпечний сезон на Вінниччині розпочався дещо раніше, ніж зазвичай. Кількість займань збільшилася вдвічі, і здебільшого - за вини людей. Надзвичайники попереджають і застерігають.

Руслан Новак, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Лише тільки за перший квартал цього року у нас уже зафіксовано три лісові пожежі, у яких було знищено різних порід дерев на площі близька 23 гектарів.

Іван Попадюк, співробітник Вінницького облуправління лісо-мисливського господарства:

- Зараз настав пожежо-небезпечний період, і хотілося б усіх людей, які будуть на відпочинок, вихідні та святкові дні та травневі свята іти в ліс - щоб вони не забували, що треба за собою загасити пожежу.

Безвідповідальне поводження із вогнем, констатують рятувальники, обходиться їм занадто дорого. Через те й заходилися проводити спільні навчання. Напередодні та впродовж травневих свят працюватимуть у режимі підвищеної готовності. І вкотре нагадують: пожежу набагато легше попередити, аніж потім загасити.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Помагите мы бежинцы из Донецка. Муж болеет, есть ребенок 3 года мальчик,второго ждем. В мае рожать срецтв на лечение мужа нет на питание тоже,а на роды совсем. Гуманитарную помощь не дают. Помагите пожалуйста кто чем может. 6706350010406307 ощад банк. Чучилина Наталья Юрьевна
Наталия 03.05.2015, 20:46 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.