Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Рівному викрили банду розбійників за запахом

29 травня 2015, 22:36
Дата ефіру/події: П’ятниця, 29 травня 22:36

Діти стали жертвами нападу в Рівному. Двоє чоловіків у масках вдерлися у квартиру, зв'язали скотчем господиню та двох її дітей і забрали гроші та золоті прикраси. Зловмисники втекли, та ненадовго. Викрити їх допомогла дуже незвична обставина - стійкий запах йоду!

Зловмисники в масках увірвались у квартиру на вулиці Соборній тоді, коли вдома був лише 17-річний син власниці оселі. Хлопцю зв'язали руки скотчем і почали обшукувати помешкання.   

Юрій Леник, заступник керівника Рівненського МВ міліції:

- Близько за 30 хвилин власниця зі своїм малолітнім сином вже повернулась до квартири. Її також зв'язали, забрали із квартири цінні речі. Це були золоті вироби, мобільні телефони, комп'ютерна техніка і грошові кошти. Загальна сума збитків, нанесених для громадянки, понад 14 тисяч гривень. 

Забрали у жінки й банківські картки. Погрожуючи вбити синів, вони змусили її назвати пін-коди. Усе награбоване врешті згребли у рюкзак і пішли. Перелякана та зв'язана мати з дітьми залишилась у квартирі.

Юрій Леник, заступник керівника Рівненського МВ міліції:

- Перший звільнився її син, тобто, можливо, злочинці не так сильно зав'язали дітям руки. А вже старший син звільнив усіх інших.

Надаючи пояснення у міліції,  постраждала згадала: від нападників дуже несло йодом. Саме ця несподівана згадка і допомогла правоохоронцям розкрити злочин, не виходячи з будівлі міськвідділу! Адже цього ж дня туди прийшов на допит по раніше відкритому кримінальному провадженню 31-річний рівнянин Юрій - далекий родич постраждалої. Від нього тхнуло йодом, то ж про всяк випадок слідчий почав запитувати його про наскок на житло родички. Яким же було здивування міліціонерів, коли Юрій зізнався у скоєному і видав свого спільника, 31-річного Миколу. 

Юрій Леник, заступник керівника Рівненського МВ міліції:

- Запах йоду - він характерний особам, які вживають наркотичні засоби. Дані особи неодноразово були судимі за майнові злочини і за злочини із незаконним обігом наркотиків.

Доказів вини затриманих зараз більш ніж достатньо, кажуть у міліції. Правоохоронці навіть вилучили вкрадені речі - розбійники заховали їх у свого товариша. Сама постраждала про події того дня згадувати не хоче. Запевняє: головне, що з дітьми все гаразд.  

Ольга, постраждала:

- Живі, здорові, все - слава Богу.

- А якісь тілесні ушкодження їм спричинили?

- Ні, нічого. Все поки що добре.

Розбійники ж тепер за гратами. Оскільки це не перший скоєний ними злочин, любителям легкої наживи може загрожувати максимальний термін покарання - 12 років в'язниці.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.