Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як діють "чорні валютники" в Києві

2 червня 2015, 23:53
Дата ефіру/події: Вівторок, 2 червня 23:53

В Україні активізувалися валютні операції на чорному ринку. Люди намагаються вигідно купити чи продати долари через оголошення в інтернеті. Втім, замість економії виявляються ошуканими, та ще й побитими.

Олександр, постраждалий:

- Поднялись в офис, офис оказался закрытым, мне сказали: нужно подождать внизу, когда спускались - двое человек накинулись на меня, побили и забрали деньги.

Так для Олександра закінчилась спроба купити тисячу доларів у валютника, якого знайшов у інтернеті. Побитий й пограбований хлопчина вибіг за нападниками на вулицю й побачив, як вони втекли на таксі. Того ж дня написав заяву до міліції. Та паралельно вирішив шукати злодіїв самостійно.

Олександр, постраждалий:

- На милицию я не сильно надеялся, поэтому решил попытать счастья на авось - найти этих людей, искал подобные объявления, в общем, мне повезло, по голосу я узнал, что это тот же человек был, с которым я говорил.

На зустріч прийшов один з нападників, який пограбував його кілька тижнів тому. Олександр впізнав його, ховаючись за рогом будинку. Тож негайно викликав міліцію. Однак правоохоронці їхали надто довго - спритник встиг втекти. Тоді постраждалий спробував зустрітися з ним ще раз. Цього разу міняти валюту прийшов незнайомець. Він відразу запропонував піти з ним до офісу. Втім, навчений гірким досвідом хлопець захотів обміняти гроші на місці - в ресторані поряд. Молодик наполягав, мовляв гроші в офісі у його боса, а він лише посередник. Врешті, довго говорить по телефону - і зникає в дворах. Правоохоронці, яких знову викликав Олександр, приїзджають тільки тепер. Хлопцю висувають претензії - мовляв, таким способом шахраїв не вловиш.

- Надо сотрудничать з милициею, перед тим як ти назначаешь встречу з тим аферистом, ти должен набрать милицию, а так як ти з ним зустрівся, а потом звониш по 102, і давай будем його бігом шукати, то якби я його провірив, він пішов би собі дальше.

Обмінні операції на чорному ринку із зростанням курсу за останній рік набули особливої популярності. Роботу валютників-шахраїв Олександр вивчив досконально. Він каже: часто зустрічі з ними - справа небезпечна.

Олександр, постраждалий:

- Курс относительно низкий, когда начинаешь расспрашивать о подробностях - как правило, подробности мутные, назначают на таких домах типа офисов, не в людных местах. Дальше схема такая - один человек приходит, он не показывает ни валюту, ничего не показывает, он говорит, что он какой-то постредник, его прислали, или еще что то. Он отводит в тихое место, в кавычках, и дальше там нападают и отбираю деньги.

Наразі Олександр продовжує передивлятись оголошення про продаж валюти, аби вирахувати своїх кривдників. Та все більше розуміє - справа це безнадійна. З командою грабіжників він самотужки не впорається, а чекати допомоги від міліції - марно.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Грабеж Метро Осокорки
помогите найти воров проспект Бажана
sashka 27.06.2015, 01:12 ответить
Грабят под придлогом обмена валюты
qfp.com/ua 27.06.2015, 01:14 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.