Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Водії, котрі рятували колегу з палаючої машини, обурені байдужістю медиків

1 липня 2015, 22:04
Дата ефіру/події: Середа, 1 липня 22:04

Водії кинулися у вогонь заради порятунку колеги. Це сталося вранці на Житомирській трасі, де перекинулася і зайнялася вантажівка. Випадкові свідки аварії кинулися на допомогу, стали витягати травмованого водія з кабіни. Не втрачаючи дорогоцінного часу, самі повезли постраждалого до лікарні. Подолали 50 кілометрів, а там натрапили на приголомшливу байдужість лікарів.

Густий чорний дим здіймається над трасою. Водії під'їздять ближче і бачать приголомшливу картину - перекинута вантажівка охоплена полум'ям. Головне питання - чи є всередині люди?

У вантажівці був водій. Випадкові свідки витягли травмованого чоловіка і самі повезли до лікарні. 

Віктор Ткаченко, співробітник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області:

- Пощастило водітєлю, що хлопці їхали маршруткою і зразу, як фура лягла на бік, загорілася, то вони замітили, і зразу остановилися, витягли.

Тим часом рятувальники почали заливати піною охоплену полум'ям машину. Нашій знімальній групі вдалося розшукати одного зі свідків-рятівників. Іван Васильович все ще за кермом - з-за кордону повертається до рідного Закарпаття. Події ранку розповідає телефоном.

Іван Васильович, свідок:

- Коли я зупинився, машина вже горіла так, досить сильно. Там стала ззаду одна фура і зпереду стала Октавія, там два хлопці, ну мужика. І зразу почали бігти туди, щоб шофера витягнути, щоб він живий остався.

50 кілометрів Іван Васильович віз травмованого водія до найближчої лікарні, в Житомир. Та людину, що кричала від нестерпного болю, каже, медики рятувати не поспішали.

Іван Васильович, свідок:

- Ми приїхали в лікарню, даже нам ніхто нас не зустрів, навіть ніхто нам не вивіз того возика, каталку ту, щоб больних везти. Розумієте, це хтось лізе у вогонь, щоб когось спасти, щоб він був живий, а ці врачі не можуть вовремя каталку дати людям.

Шоковані їхньою бездіяльністю, чоловіки загорнули травмованого колегу в ковдру і самотужки занесли всередину будівлі. Але шофер вантажівки помер у реанімації. Які травми були, чому не вберегли пацієнта - медики не бажають розповідати. Ім'я чоловіка ніхто з його рятівників спитати не встиг. Дорогою до лікарні лише дізналися  - йому 49, родом зі Львівщини, працює на польську компанію. Звідти віз до України рідке мило. На трасі у вантажівки луснуло колесо, транспорт врізався у відбійника і перекинувся.

Максин Прохоренко, співробітник УДАІ в Житомирській області:

- Причини загоряння встановлюють рятувальники, та попередньо можна сказати, що загоряння відбулося через падіння фури на сторону паливного баку. Фуру тягнуло по дорозі близько ста метрів, через це й стався вибух.

Що незнайома людина, заради якої ліз у полум'я, не вижила - Іван Васильович дізнався від іноземців. Потерпаючи від болю, водій вантажівки передав контакти своїх роботодавців, аби хтось повідомив їх про аварію.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.