Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Огляд ДТП з українцями за кордоном

22 липня 2015, 21:51
Дата ефіру/події: Середа, 22 липня 21:51

"Чорна доба" для наших співвітчизників на закордонних трасах. Відтак, троє жителів Івано-Франківської області загинули внаслідок ДТП у Румунії. Ще один - живий, наразі його обстежують лікарі. А напередодні в Угорщині теж травмувалися семеро українців. Мікроавтобус з тернопільськими номерами на трасі не розминувся з вантажівкою. Людей довелося вирізати з салону. Про хронологію аварій, куди й звідки прямували наші співвітчизники, і що спричинило фатальні зіткнення.

Напівпорожня сільська дорога в румунському селищі Чуперчень. Обабіч траси - квіти та поминальні вінки. Саме тут о пів на шосту ранку на неосвітленій дорозі зіткнулися два автомобілі. Фольксваген з бельгійськими номерними знаками в темряві вилетів на зустрічну смугу й на шаленій швидкості врізався в Деу з українцями. Машини перетворилися на брухт. Рятувальникам довелося розрізати залізяччя, щоб витягти закривавлених водіїв і пасажирів. Лікарі й екстрені служби прибули на місце аварії дуже швидко, але були безсилі.

Георгій Дан, полковник поліції м. Сату-Маре:

- Полісмени, фельдшери, пожежники приїхали на місце аварії, але врятувати всіх постраждалих було неможливо. Тіла затисло в потрощеному салоні, удар був дуже потужний. Троє іноземців загинули, один вижив. Його і ще трьох місцевих відвезли в лікарню міста Сату-Маре. Ми з'ясовуємо причини трагедії.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили - в Румунії дійсно сталася трагедія. Троє наших співвітчизників загинули, один вижив і вже готується до виписки з лікарні.

Румунські ЗМІ повідомляють - вижив 25-річний Андрій Павлюк з Івано-Франківщини. Він був в автомобілі разом із друзями -  Володимиром Стефанюком, Іваном Сенийсним і Олександром Бендером. Всі нібито з міста Надвірної. В одного із загиблих залишилася півторарічна донечка. Втім, на сторінках у соціальних мережах хлопців - жодних згадок про трагедію. Тож дипломати перевіряють інформацію.

Але вже точно відомі імена румунів, з вини яких, за попередньою версією слідчих, загинули наші співвітчизники. Це троє хлопців з міста Сату-Маре - Даніель Зімбру, Флорин Буха та Роберт Бран. Усі вчилися і працювали у Брюселі, приїхали навідати батьків. Чи були хлопці тверезі, чому перевищили швидкість і спричинили страшну аварію - з'ясовує поліція. У румунів взяли проби на вміст алкоголю у крові. Версія про надмірну швидкість у слідчих пріоритетна.

МЗС з'ясовує деталі ДТП з українцями і в Угорщині. Семеро наших співвітчизників мікроавтобусом із тернопільськими номерними знаками злетіли з дороги після зіткнення з вантажівкою. Деталей зіткнення небагато, місцеві журналісти повідомляють - водій буса, ймовірно, заснув або знепритомнів за кермом. Усі травмовані внаслідок аварії - це семеро людей - тепер у лікарні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.