Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Війна за столичні парковання перейшла в "гарячу" фазу

4 серпня 2015, 23:39
Дата ефіру/події: Вівторок, 4 серпня 23:39

У столиці невідомі посеред ночі закидали офіс Київтранспарксервісу коктейлями Молотова. Зловмисники, як у більшості випадків, встигли накивати п'ятами до приїзду опергрупи. Але міліції вже відомо, що паліїв було троє і пересувалися вони автомобілем. Більше інформації правоохоронці не розголошують, адже триває слідство. Тим часом у керівника паркувальників є свої версії стосовно навмисного підпалу. То що це - злісний бешкет чи погроза розправою?

Глибока ніч. Вулиця Копилівська. Спокій тихенької київської вулички порушує невідомий у балаклаві. Він виринає з кущів, щось підпалює й кидає. Ще мить - і вогонь охоплює будівлю. Саме таке зараз приміщення  комунального підприємства Київтранспарксервіс, яке вночі закидали коктейлями Молотова - закопчена стіна, розбита шибка та різкий запах горілого. Фасад підприємства - як під час війни.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Зловмисники підкралися до цього будинку і без роздумів жбурнули дві пляшки з коктейлем Молотова. Одна спалахнула на стіні. Інша, розбивши віконне скло, зайнялася у кабінеті.

Загорілося у фінансово-економічного відділі комунальників. Керівник Київтранспарксервісу ні секунди не сумнівається - злочинці знали, куди кидати.

Володимир Першин, керівник Київтранспарксервісу:

- Тут сидів начальник фінансово-економічного відділу, його місце було тут. На столах стояли комп'ютери, монітори, то на відстані метра три він просто сплавився, цей монітор, тобто температура була досить серйозна, але не зайнялося.

Хоча будинок і обвішаний камерами, та охоронник момент спалаху прогавив. Мало того, він навіть не кинувся гасити пожежу. Та за щасливим збігом обставин вогонь далі кабінету не пішов. Полум'я згасло за кілька хвилин. Помітили лихо вже співробітники, які вранці відчинили двері кабінета. Побачене комунальників вразило: розплавлені комп'ютери, обвуглені меблі, нестерпний сморід горілого пластику. Тепер паліїв шукають. Відомо, що їх було троє і приїхали вони автівкою.

Ірина Левченко, заступник керівника відділу ГУ міліції в м. Києві:

- На місці відпрацювали спеціалісти слідчо-оперативної групи, проводяться зараз експертизи, відповідні слідчі дії. Ми встановлюємо, хто вчинив це правопорушення. На цей час відомості внесені до єдиного реєстру розслідувань за частиною 2 ст 294 ККУ - це умисне пошкодження майна.

В очільника столичних паркувальників є свої версії нічного підпалу. Володимир не приховує - недоброзичливців у підприємства вистачає. Адже комунальники постійно стикаються з людьми, які намагаються нажитися на паркувальному бізнесі. Тож Володимир Першин припускає, що могли помститися шахраї, які збирають плату за стоянку машин і в яких з міськими чиновниками справжня війна.

Володимир Першин, керівник Київтранспарксервісу:

- Працюють люди, які насправді не є нашими співробітниками, навіть їхня форма не нагадує нашу форму. Тому ми цих людей виявляємо та викликаємо міліцію, щоб застосовували якісь заходи.

Друга версія - Київтранспарксервісу помстилися власники нелегальних парковань. Тіньових підприємців нещодавно позбавили суттєвого заробітку.

Володимир Першин, керівник Київтранспарксервісу:

- Це підприємці, які залишилися без цього нелегального тіньового бізнесу, які не захотіли сплачувати до бюджету, тобто реформування йде за надходженя до бюджету, а люди в принципі не бажають цього робити, і тому це можуть бути ці ображені підприємці.

За статистикою, в Києві майже кожне друге парковання працює без належних документів. Комунальники кажуть, що постійно тиснуть на нелегалів, примушуючи виходити з тіні. Це дає свій результат, адже лише за місяць легалізували вже 30 автомобільних стоянок. Але не всі власники йдуть на договір і прикриваються будь-чим, аби не сплачувати грошей у бюджет. У Парктранссервісі переконують, що на досягненому не зупиняться і прийдуть до кожного бізнесмена-тіньовика. Якщо треба, то разом з правоохоронцями.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.