Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Франція відповіла на терористичну загрозу мобілізацією

7 серпня 2015, 12:23
Дата ефіру/події: П’ятниця, 7 серпня 12:23

Масова мобілізація - у Франції. Країна популяризує військову службу й усіляко намагається поповнити лави армійців. За два роки рекрутують 11 тисяч новобранців. Перші добровольці уже проходять випробування. Для чого Париж так наполегливо мобілізує армію і чи вигідно бути військовим у цій країні?

Люди зі зброєю і в камуфляжі - на Єлисейських полях і біля Ейфелевої вежі. Така реклама останнім часом постійно в ефірі більшості французьких телеканалів. Кадри транслюють на екранах кінотеатрів, сіті-лайтах і найпопулярніших інтернет-ресурсах. Усе для того, аби пробудити патріотичний дух нації й мотивувати співвітчизників вступати до армії. До кінця року уряд планує рекрутувати 7 тисяч вояків.

Фредерик Блашон, генерал армії:

- 2015 стане вирішальним для трансформування французької армії. Після січневих терактів ми взялися активно поповнювати лави солдатів і спецпризначенців новими кадрами.

Зупинки громадського транспорту, популярні туристичні місця, синагоги, вокзали, школи та промислові підприємства. Французи мають скрізь почуватися в безпеці. Нині проходять загальнонаціональні набори до тренувальних таборів. У чергах новобранців - люди віком від 17 до 29 років. Потрібні механіки, інженери, лінгвісти. І чоловіки, і жінки.

- Я вирішив служити давно. Після атак на Charlie Hebdo зрозумів - настав час боронити Батьківщину.

- Нація має об'єднатися завдяки цьому.

До речі, професія військового у Франції користується попитом. Середня зарплата контрактника - 1500 євро. Втім, за кілька років можна дослужитися і до 5 тисяч євро на місяць. Франція - одна з країн, після Канади, Сполучених штатів Америки і Великої Британії, в яких рівень зарплат військових найвищий у світі.

Фредерик Блашон, генерал армії:

- Головне для нас - дати зброю в руки лише тим людям, яким можна довіряти. Йдеться і про внутрішню безпеку, і про військових, яким доведеться їхати в Афганістан, Лівію і воювати у складі миротворчих місій. До того ж, як усі ми вже переконалися, над Францією, нажаль, нависла терористична загроза. Ми зробимо все можливе, щоб відбір був максимально ретельним.

Окрім фізичної витривалості, новобранців перевірять на стійкість психіки та рівень IQ. Довіра до війська, згідно з останніми опитуваннями соціологів, постійно росте. Тому французи дедалі частіше переконують дітей обирати-таки військові спеціальності й пов'язувати життя зі армією.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.